dissabte, de setembre 06, 2008

El comunicat de l’ACA

L’ajuntament ha publicat a la seva web el comunicat de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) sobre l’endegament de la riera. Hem de felicitar l’ajuntament per la seva rapidesa en fer públic aquest document, encara que no sigui del tot favorable a les peticions de l’equip de govern.

Per resumir, diré que, en aquest comunicat, es decideix seguir la posició del ple, d’endegar la riera a la zona de can Feliciano segons el projecte inicial, l’aprovat el 8 de juliol del 2004. Es denega, però, “el reforçament de l’estructura de canalització per tal que es pugui procedir a la cobertura de la riera en el tram de Can Feliciano”, tal com demanava el ple de l’ajuntament del 10 de gener d’aquest any.

Resumint, que ens quedarem, si el tribunal no hi posa remei, amb la pitjor de les solucions: sense arbreda i sense la “vertebració” del poble que suposaria el cobriment del tram en qüestió, segons volia l’alcaldessa. Amb lo senzill que hauria estat “vertebrar” el poble amb un camí que passés per l’arbreda, a l’ombra, i que connectés amb el tram cobert després del carrer de Passada, com ho proposava la solució alternativa estudiada per l’ACA.

Com sempre, l’entossudiment de qui mana ens aboca a un calaix de formigó obert, que acabarà pintat amb graffitis de mal gust i que donarà a Malgrat encara més la imatge de poble suburbial.


El que és positiu del comunicat és la intenció d’atacar l’embús que es produirà en cas de fortes pluges sota el pont del tren i fins a la platja, per manca de secció suficient. Tot el que s’ha fet no servirà de res per resoldre possibles inundacions del poble si no s’arregla aquest tram. Podem dir que s’ha començat la casa per la teulada, des del punt de vista de la seguretat. Però l’augment de la secció d’aquest tram no és vistós, i, per tant, no porta vots..., encara que faci inútil tota la resta de l’obra.


Hem d’esperar el resultat de l’acció judicial per veure si la resolució atura l’obra. Hi ha molts precedents d’obres públiques aturades per resolucions judicials. No he vist les al•legacions presentades al jutjat per tenir una opinió de si hi ha possibilitats reals de que la demanda sigui recolzada pel jutge. Espero que l’ACA sigui prou prudent per no començar les obres abans da la resolució judicial.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Les plantes de la dreta, són de maria?, perquè si ho és, a mi ja em va bé que facin calaix de formigó amb maria, sobretot si és afgana.

Anònim ha dit...

De ben segur també visionarem graffittis d´ideologia feixista i nazi.Sembla ser que per aquests cràpules Malgrat s´ha convertit en un paradís.