dijous, de setembre 04, 2008

Una manera com una altre de perdre el temps (i els diners dels contribuents)

Llegim al Malgrat Confidencial que “Malgrat de Mar s'adherirà al "Pacte dels Alcaldes". Una iniciativa de la Comissió Europea que té per objectiu reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera en un 20%, des d'ara i fins al 2020. Amb la signatura d'aquest pacte, Malgrat de Mar es compromet a realitzar un inventari de les emissions de gasos hivernacle que produeix i a elaborar, en el termini d'un any, un pla d'acció amb mesures específiques per a reduir-les.”

En un moment en que les despeses dels ajuntaments s’han de limitar al que és fonamental, algun esperit il•lús que campa per l’ajuntament de Malgrat troba que fa un servei important a la comunitat de contribuents que forma part del municipi, dedicant mitjans monetaris i, segurament, de personal, a fer un inventari de les emissions de gasos hivernacle que es produeixen al municipi, i redactar un pla d’acció per reduir-les de 20 % des d’ara fins al 2020.

I jo em pregunto: no hi ha altres necessitats al poble més importants? Té l’ajuntament alguna competència per obligar algú a reduir la seva emissió de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera? No seria millor que s’ocupés de coses més senzilles, com ara reduir el soroll nocturn, netejar el poble de grafittis o tenir les voreres en bon estat?

I quan serem a l’any 2020, qui es recordarà del pla d’acció fet 12 anys abans?

Només se m’acut com explicació d'aquesta inciativa que hi ha algun organisme (probablement socialista) que no té pas gaire feina i al que s’encarregarà el dit inventari i el dit pla d’acció, cosa que anirà molt bé per les finances del partit i per la col•locació dels seus militants. Finances del partit i sous de militants que pagarem entre tots si una tonteria d’aquest tipus s’aprova al ple de demà.

Ah, i recordarem que el partit socialista demana als ajuntaments que regeix (entre ells el de Malgrat) de no augmentar les despeses corrents de l’any 2009. Com s’ho faran amb iniciatives com aquesta, que no són pas gratuïtes? Quins serveis suprimiran?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sap greu dir-ho, però la iniciativa crec que és de la comissió europea.
Neus

ssr ha dit...

La iniciativa serà de la Comissió, però no per això deixa de ser una tonteria, ja que els ajuntaments no tenen competències per prendre accions encaminades a reduïr les emissions de les persones o de les indústries del seu municipi. Com a molt, seran competents per reduïr les emissions de CO2 de les activitats del propi ajuntament. I, per això, no val la pena gastar-se ni un duro.

Penso que hi ha altres prioritats. Penso també que la política d'anar afegint estudi rere estudi, pla d'acció rere pla d'acció, és una manera de demostrar una agitació compulsiva, però no una manera de gestionar un poble.

Ocupem-nos del que interessa al poble, i deixem de costat iniciatives que només porten despeses completament inútils.