dissabte, de juny 13, 2015

Un nou equip municipal

Bé, ja tenim un nou equip a l’Ajuntament. L’alcaldessa ha entregat el bastó al nou alcalde. Un xicot de 29 anys pren el relleu a qui ha estat al front de la Casa Gran durant els darrers 24 anys.

Com Andalusia, Malgrat és un poble socialista. Des de que tenim ajuntaments democràtics, Malgrat sempre ha tingut governs socialistes. De vegades amb majoria absoluta, de vegades, no. Com a Andalusia. El resultat d’aquest llarg període de governs municipals socialistes és que Malgrat, segons l’Idescat, té un PIB (Producte Interior Brut) per habitant del 69,8 % de la mitjana catalana. Des del punt de vista econòmic hem anat endarrere durant aquest període. Com a la resta de les poblacions del Maresme, que s’han concentrat en una economia de serveis.

La primera decisió ha estat la d’estrenar una pàgina de l’Ajuntament a Facebook. Una decisió sàvia. Que per comunicar no sigui. Encara que no es tingui res a dir.

De l’acord amb J×M, aquesta organització destaca que el PSC ha acceptat els següents punts del seu programa:

§         Construcció d’una base nàutica per ordenar tots els esports nàutics.
§         Construcció d’una carpa polivalent per la pràctica d’esports i esdeveniments culturals.
§         Arranjar el tram final de la riera.
§         Proposar un pla de millora de la mobilitat.

Mirant el programa del nou alcalde, no hi trobem res per l’agricultura ni per la indústria de Malgrat, com si els únics puntals econòmics del poble que li interessen fossin el comerç i el turisme. Si no canvia, Malgrat seguirà amb una economia basada en els serveis, uns serveis estacionals, que han fet que l’economia del poble sigui la que és.

Esperem, encara que ho veig difícil, que les prioritats del nou equip de govern canviïn, tant de les que hi ha hagut els darrers anys com de les que han posat als seus programes electorals. Si des de l’Ajuntament es segueix descuidant l’agricultura i la indústria, Malgrat seguirà despenjant-se de la resta de Catalunya des del punt de vista econòmic. Una persona jove com el nou alcalde ho hauria de pensar, encara que dur-ho a terme no sigui una tasca gens senzilla.