dilluns, de maig 20, 2019

La producció de petroli a Veneçuela

Segons dades de l’Agència Internacional de l’Energia, el mes d'abril de 2019, la producció mitjana de petroli cru de Veneçuela ve ser de 830.000 barrils per dia (b/d), a comparar amb els 1.2 milions b/d al començament de l'any i molt lluny dels 2,5 a 3,2 milions b/d fins a l’any 2015. 


Aquesta producció és troba al nivell més baix des del gener del 2003, quan una vaga nacional i el malestar civil van aturar en bona mesura les operacions de l'empresa estatal Petróleos de Venezuela, S.A. (PdVSA).

Les causes de la impressionant davallada actual de la producció de petroli cru veneçolà es deuen, d’una part,  a la mala gestió de la indústria petrolera veneçolana, amb una corrupció generalitzada i una tecnologia molt precària, també als talls freqüents d’energia elèctrica que sofreix el país, i, finalment, a les sancions i les traves dels Estats Units dirigides al sector energètic veneçolà.

Tenint en compte que la indústria del petroli és la principal riquesa de l’estat veneçolà, no és gens d’estranyar tot el que està passant a aquell país. El problema és de difícil solució, i no tota la culpa la té el règim veneçolà actual.