dissabte, de novembre 29, 2014

El PP desembarca a Catalunya

La plana major del PP és a Catalunya per explicar-nos perquè ens convé més estar units amb Espanya que ser independents. El principal argument que fan servir és que la Generalitat sobreviu gràcies als 24.000 milions que l’estat central li ha prestat per anar pagant proveïdors i per poder-se finançar.

Argument important, si no fos per un petit detall: Catalunya té un dèficit fiscal de 11.000 a 16.000 milions d’euros anuals (segons la manera com es faci el càlcul). De manera que l’estat central presta a la Generalitat (amb interès, no ho oblidem) uns diners que prèviament ja eren nostres.

El que no sé si els del PP es creuen de veritat el que diuen (en aquest cas és que no són pas gaire llestos) o bé saben perfectament la trampa del seu raonament i ens volen enganyar, pensant que som tontos (en aquest cas són uns barruts)


També ens diran que estimen molt Catalunya i els catalans. I de veritat que ho demostren molt bé: Catalunya representa un 16 % de la població total d’Espanya i el seu PIB representa un 19 %. És a dir, que el total de les inversions regionalitzables que realitza l’estat centra a Catalunya s’haurien de situar, bon any, mal any, entre el 16 i el 19 % del total. Hem de dir que mai han arribat al 16 %, però que, des de que governa el PP, que tant ens estima, la davallada ha estat brutal.

Conclusions:

1 - el PP es pensa que som tontos (salvar-te econòmicament amb els teus propis quartos té un mèrit molt relatiu)

2- el seu amor que tenen per Catalunya i pels catalans l’haurien de demostrar amb fets i no només amb paraules (obras son amores, y no buenas razones)