dijous, de gener 22, 2015

Falsificant estadístiques

Ja feia uns dies que ens estaven dient que els inversors estrangers havien començat a treure conseqüències de la voluntat independentista d’una bona part de la població catalana, ja que les inversions estrangeres a Catalunya de l’any 2014 havien disminuït un 45 %. La notícia era preocupant, i portava a fer-se moltes preguntes sobre el futur immediat de l’economia catalana.

Però sembla que aquesta dada era falsa. Segons la Conselleria d’Empresa de la Generalitat, les estadístiques del Ministeri d’Economia són falses, ja que no integren una inversió de 1.560 milions d’euros d’una empresa anglesa per comprar una part del negoci de l’empresa Almirall. Si es compta aquesta inversió, les inversions estrangeres a Catalunya de l’any 2014 no solament no haurien disminuït, sinó que haurien augmentat.

Totes les armes són bones per lluitar contra el sector independentista català. Al PP no els va importar enfonsar la credibilitat del Tribunal Constitucional quan van fer el seu recurs sobre el nou Estatut, i ara al seu govern no li importa enfonsar la credibilitat de les estadístiques que publica per fer creure que el moviment independentista perjudica l’economia catalana.

Als gràfics podem veure les estadístiques sobre inversions estrangeres a Catalunya publicades pel Ministeri d’Economia, tant en milions d’euros anuals com en percentatge sobre la inversió estrangera total a Espanya.