dijous, d’agost 05, 2010

El 4,5 % de Ferrovial

Ni el 3 % que va denunciar l’amic Pasqual ni el 4,5 % de Ferrovial del que es parla actualment m’han estranyat gens. Es més, estava segur que, un dia o un altre, sortirien a la llum les irregularitats durant el llarg, llarguíssim, període de govern del President Pujol. I no és que pensi que el President o els seus consellers fossin gent corrupta. El que passa és que, si un govern dura molt de temps, els llestos de torn van trobant les falles del sistema per obtenir beneficis. Si es produeix un canvi de govern, aquestes falles canvien, i passa un temps abans que els llestos trobin les noves.

Quan es governa durant més de vint anys, és gairebé impossible que no es produeixi aquest tipus de coses. Una sèrie de persones s’instal•len en llocs claus, que arriben a considerar com propis, i els llestos de fora van, de mica en mica, descobrint les seves flaqueses, les seves maneres de treballar, per aprofitar-se’n. Això passa per tot arreu, no només als governs i als ajuntaments, sinó també a les empreses. Es per això que, a moltes empreses, canvien els equips de direcció de les fàbriques cada 7 o 8 anys. I també és per això que, molt probablement, quan a Malgrat es produeixi un canvi de govern municipal, encara que estic segur que l’alcaldessa i el seu equip de govern són persones honrades, també es trobaran irregularitats: algú s'haurà aprofitat de les rutines creades després de tants anys de governar els mateixos.

Que aquestes corrupcions siguin inherents a tots els governs que duren molt de temps no és excusa per no haver-les corregit quan era hora. De manera que, encara que les acusacions actuals s’hauran de provar, Convergència faria bé d’explicar amb pels i senyals la seva versió del que va passar. No sembla que sigui aquest el camí que ha agafat el seu president. Com el PP amb el cas Gürtel, ho nega tot en bloc i diu que tot és una conspiració. Si segueix així, s’equivoca.

3 comentaris:

alfons ha dit...

Sr.Sánchez Rabat, en el seu comentari,calia que hi poses Malgrat?Quin interès hi te?Com quedaria si l'hi diguessin que hi ha persones que el temps no pot corrompre? Quan parla dels canvis a les empreses no diu per experiència? El seu comentari es legítim, i que pot passar en molts casos també, però perquè crea la sospita de Malgrat.Si es veies que no hi ha "irregularitats, seria capaç de fer un escrit reconeixent-ho?Dona ja pot començar.Moltes vegades el segueixo i voltes veig la intenció;sempre deixa anar alguna cosa negativa vers la Campoy o l'ajuntament.i per últim una pregunta si em permet,Perque els anys de corrompre? jo conec corrutes que no han estat mai en política,i per contra empresaris que tampoc ho han sigut.No serà que,els que tendeixen a ser corruptes creuen que els demés o son , i costa d'entendre que hi hagi algú que no en sigui?

ssr ha dit...

El comentari anterior demostra que hi ha persones que llegeixen coses que no s’han escrit.

M’explico: a la primera part del text del post es presenta la tesi de que, encara que els dirigents siguin honrats, quan en una organització els dirigents ocupen el seu lloc durant molt de temps, sempre hi ha gent que troben la manera de treure profit de l’organització. Es a dir, poso dues condicions per arribar a la conclusió: els dirigents no són corruptes i el seu mandat és molt llarg.

Si faig al•lusió a Malgrat, és perquè l’alcaldessa fa més de vint anys que ho és. No perquè pensi que l’alcaldessa i el seu equip de govern siguin corruptes. Es més, al fer al•lusió a Malgrat, implícitament afirmo que l’alcaldessa i el seu equip de govern em semblen honrats, ja que si no ho pensés així, no els posaria com a exemple de la tesi.

Com que la corrupció política és un terreny sensible i difícil, a la vista del comentari, he modificat el text, explicitant el que penso sobre la honradesa del l’alcaldessa i del seu equip de govern, per evitar malentesos.

ssr ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.