diumenge, d’agost 14, 2011

Els comptes municipals del primer semestre

Els ingressos municipals del primer semestre de l’any eren de 14,6 milions d’euros (expressats en drets reconeguts nets) i de 6,0 milions de recaptació líquida, per un pressupost de 17,5 milions.


Pel que fa a les despeses, les obligacions reconegudes al 30 de juny, eren de 10,0 milions d’euros, per un pressupost de 17,2 milions. D’aquestes despeses, la compra de bens corrents i serveis només era de 2,8 milions, per 6,9 milions pressupostats, és a dir, un 41 %, entre altres perquè les obligacions reconegudes de la recollida de residus urbans només eren de 0,65 milions, per un pressupost de 1,8.

En canvi, les obligacions reconegudes de les inversions reals eren, a finals de juny, de 2,7 milions, quan el pressupost per 2011 era de 733.000 euros. Què ha passat? Doncs que el pressupost s’ha actualitzat, i ha passat dels citats 733.000 euros a la xifra colossal pels temps que corren de 12,6 milions. La llista de les inversions pressupostades i actualitzades és la següent:


Podem veure que la riera, les millores urbanes i el barri del Castell han vist les seves partides multiplicades, i que s’hi ha afegit un reguitzell de noves actuacions que no es varen preveure quan es varen fer els pressupostos de l’any 2011.


Sense entrar a fons en si aquestes noves inversions són viables financerament (que sembla clar que no ho són, tenint en compte l’estat financer de l’ajuntament a finals d’any), penso que, si quan jo treballava hagués presentat un pressupost d’inversions per 0,7 milions, i poc temps després l’hagués multiplicat per 17, m’haurien senyalat ràpidament la porta de sortida de l’empresa, ja que una previsió pressupostària tan mal feta només vol dir que els responsables no tenen la més mínima idea del que duen entre les mans. I, quan es tracta dels diners dels altres, es pot considerar com un abús de confiança. Es clar que podran dir que moltes de les partides del nou pressupost no es faran aquest any, com pot ser el cas de l’equipament sociocultural, per exemple. Però llavors, perquè les posen? Misteris de la burocràcia municipal. I després demanen més quartos, quan es mostren incapaços de fer unes previsions mínimament encertades sobre un tema tan senzill de preveure com són les noves inversions.

1 comentari:

Anònim ha dit...

En canvi hi han places "pipi-cans" i carrers "bruts" que fan pena,això sí els trams de la riera coberta semblen un jardí botànic.No ho entenen que no volem grans obres,volem un dia a dia i prou.