dilluns, de maig 25, 2015

Resultats de les eleccions. I ara, què?


Ja tenim els resultats de les eleccions municipals. La curiositat és que aquests resultats són gairebé calcats dels de fa quatre anys. El PSC, que ha canviat el seu cap de llista, ha tingut 6 regidors, els mateixos que tenia. L’antiga CiU n’ha conservat 5, encara que dividits entre un nou partit, resultat de l’escissió de CiU, J×M amb 3 i el que resta de CiU amb 2. ERC ha passat de 2 regidors a 3, el PP de 2 a 1, ICV-EiUA  ha perdut el que tenia i la CUP ha aparegut amb dos regidors.

Els quatre darrers anys, el PSC va governar en minoria amb el PP, una minoria que sumava 8 regidors davant dels 9 dels tres partits de l’oposició. El resultat no va ser pas massa brillant.

A partir d’ara, el PSC haurà de repetir coalició. No li val ni la CUP ni CiU ni el PP, ja que continuaria tenint una minoria. Matemàticament, li valdria una coalició amb J×M o ERC per disposar d’una majoria suficient. Difícilment podrà pactar amb ERC, que fa del independentisme un valor sine qua non. Resultat, ho hauria de fer amb J×M.

Hi ha qui diu que aquest pacte ja estava embastat abans de les eleccions. No ho sé, però si fos així, no m’estranyaria gens. No es fa una escissió d’un partit amb possibilitats de guanyar les properes eleccions a canvi de res.

Només esperar que, sigui quina sigui la composició del proper equip de govern, tingui la majoria suficient i l’encert necessaris per superar la darrera etapa viscuda a l’ajuntament, que ha sigut d’un gran immobilisme, sobretot tenint en compte les enormes necessitats generades per la crisi econòmica que hem estat patint. La prova la tenim que els comptes de l’ajuntament han tingut superàvit en moments de gran necessitat.