dimarts, d’agost 28, 2007

La cabesa, el corasón i la invasión

La manifestació d’ahir per evitar que es tallessin els arbres de Can Feliciano és una prova més de que la campanya electoral basada en la cabesa i el corasón no era més que una enganyifa.

Les obres de la riera necessiten, diuen, que es tallin els arbres de Can Feliciano. Aquestes obres consisteixen en instal•lar a la riera, en aquest tram, uns calaixos de formigó per canalitzar-la. Aquestes obres són un complement de la segona part de la cobertura de la riera.

Ja he dit quina és la meva posició sobre el cobriment de la riera. Una obra innecessària, cara i, sobretot, perillosa. Ara bé, hi ha qui no opina com jo i continua amb la seva mania d’anar cobrint-la, fent la riera encara més perillosa.

El fet de canalitzar-la és menys car, menys perillós però igualment innecessari. Al canalitzar la riera es disminueix l’absorció de l’aigua per les vores, i es fa que la zona coberta rebi més aigua que si no s’hagués canalitzat el tram anterior. Aquesta canalització és la que fa necessari, diuen els instigadors de l’obra, tallar els arbres de Can Feliciano.

Hi havia solucions més interessants que cobrir la riera. Hi ha solucions més interessants que canalitzar-la. En prenc com a exemple la riera que travessa el barri de l’Albir, a l’Alfàs de Pi, a Alacant. La riera no s’ha cobert. S’ha eixamplat, les vores s’han enjardinat, i s’ha aconseguit un espai verd que, a la vegada, assegura una secció suficient per l’escolament de l’aigua. Això sí, al eixamplar la riera, s’ha disminuït la superfície edificable. I disminuir la superfície edificable és un pecat mortal pels de la cabesa i el corasón.

I ara ens diuen que tallen els arbres perquè les espècies que les composen «són invasores, com ara les acàcies, que no deixen que la vegetació autòctona proliferi». I és que els de la cabesa i el corasón tenen arguments per tot. Per tot menys per justificar que han escollit una solució cara, innecessària i perillosa. Només per no haver de disminuir la superfície edificable.

I és que si algú té cabesa i corasón s’hauria de donar compte que, abans de tallar un arbre, s’ha de consultar el coixí. I, si un cop consultat, encara es tenen ganes de tallar l’arbre, s’hauria de plegar de qualsevol càrrec públic.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

HI HA QUI TÉ LA CABESA ALS PEUS, I TAMBÉ HI HA QUI NO TÉ NI CABESA NI PEUS.
DE CORASÓN NO FA FALTA PARLAR, NO SABEN EL QUE ÉS.
Petonets per tots.

Anònim ha dit...

Chapeau.

Anònim ha dit...

Ja ho has dit tot.
Gràcies

Anònim ha dit...

especie invasora!
que bo, precisament ella sí que ho és

Anònim ha dit...

N'hi ha que tenen cap i tampoc el fan servir. Perqué hi van votar a favor i ara se'n desdiue'n. Ademés ho argumenten que els van canviar el projecte. Qui l'ajuntament? Però si és un projecte de l'ACA.

Anònim ha dit...

Com pot ser una persona, que no te respecte per res, que no sap escoltar, i que viu en el mon de conchitalandia on ella mana i mana i mana i mana.
Per cert, molt bó el escrit

Anònim ha dit...

Ni han que tenen cap i no el fan servir..... a la millor tenen cor. Ni han uns altres que deuen tenir molt de cap i a la millor els hi fa falta una mica més de cor.......Força Malgrat, no ens deixem prendre més el pél.