dissabte, d’abril 03, 2010

La primera pedra del Teatre Auditori

L'alcaldessa de Malgrat de Mar ha anunciat que l'acte de col•locació de la primera pedra del Teatre Auditori tindrà lloc aquest 2010. Conxita Campoy, en declaracions a Ràdio Malgrat, ha recalcat, però, que fins ara l'equip de govern -PSC, PP- havia guardat silenci sobre aquesta qüestió amb la voluntat de mantenir una certa prudència ja que abans s'havien de consolidar alguns aspectes del projecte com garantir la seguretat del finançament de l'obra.

Una part d'aquest finançament s'aconseguiria a través del cànon que el consistori té previst fer pagar a l'empresa adjudicatària de la gestió de les zones blaves d'aparcaments que hi ha actualment a Malgrat de Mar, ha assegurat l'alcaldessa. Amb aquesta mesura, l'Ajuntament preveu recaptar uns 3 milions d'euros. El passat mes de maig, l’Ajuntament de Malgrat de Mar va signar un crèdit de gairebé 6 milions d'euros per a la construcció del Teatre Auditori, que té un cost total que s’aproxima als 15 milions d'euros.

El projecte inclou un teatre amb una capacitat per a més de 400 persones, un hotel d’entitats, sales per a diferents usos i un aparcament soterrat d’unes 200 places. També es preveu un espai públic d’uns 9 mil metres quadrats. La construcció del Teatre Auditori trigarà entre 3 i 4 anys.


Aquesta notícia apareixia ahir, divendres sant, al Malgrat Confidencial. Era una notícia esperada. L’equip de govern havia de moure fitxa abans que fos massa tard, ja que les eleccions són a la cantonada.

Amb una despesa de prop de 15 milions (la realitat potser serà una altre, molt més incòmoda de pair), amb un crèdit de menys de 6 milions i amb 3 milions que ens diuen que trauran de la gestió de zones blaves (paganini, el que intenti aparcar), falten encara 6 milions. I, en una època de crisi com la que tenim ara mateix (i que cada vegada sembla més clar que es prolongarà durant uns quants anys), preveure un endeutament com el que es pensa fer és d’una inconsciència pròpia de qui es troba a fi de mandat i vol deixar una gran obra que recordi el seu pas per la poltrona.

S’ha fet una avaluació de les despeses que comportarà aquest Teatre Auditori, a més del pagament del deute que generi la seva construcció? No s’ha pensat a fer una construcció per mòduls, per anar veient la rendibilitat econòmica i social de cada etapa? L’aparcament soterrat de 200 places, que es trobarà parcialment sota el nivell del mar, serà segur?

Trobo que hi ha massa fils per lligar. El principal, l’econòmic. Pel que sembla, ningú té cap interès en fer i publicar un estudi com cal d’un projecte tant important. No fos cas que es veiés clarament que, econòmicament, és insostenible.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Un govern que ha destacat per la seva anticulturalitat vol deixar de testimoni un magneteatreauditori. Que paradoxal.

Anònim ha dit...

morir matant: riera amb calaix, teatre auditori a mig finançar, aparcament de zones blaves a tot el municipi...

JOAN+ ha dit...

Hola,

No es tracta d'un estudi econòmic com demanes, però per tema de treballs del màster just he hagut de fer un estudi sobre aquest projecte. Les conclusions et poden ser força sorprenents!

si t'interessa et puc enviar un pdf

escriu-me a: joan_pipe@msn.com

Atentament,
Joan Piña

Anònim ha dit...

S'equivoquen. Com sempre.
No saben potenciar el caliu de la cultura i l'excel·lència de la convivència cultural en aquest poble, i menys en un lloc nou, allunyat del centre, per què és fred i distant.

Mai ho han viscut, i mai han tingut intenció de viure-ho.

La cultura no és un edifici nou, és un concepte molt més ampli i menys material.

Aloc

A L'OMBRA D'UNA ALZINA ha dit...

M'encanten les àmplies zones d'ombra que es veuen en l'urbanització de l'entorn. Les activitats culturals a l'exterior poden resultar "achicharraaaants".