dissabte, de juliol 27, 2013

L'accident de l'AVE a Galícia


Van vendre als gallecs que ja començaven a tenir un tren d'alta velocitat, quan no el tenien. Com a resultat, hi ha hagut 80 morts. Ara, que per culpa de l'accident de dia de Sant Jaume poden perdre la construcció del AVE brasiler,  ens venen amb que el tren Ourense - Santiago no és ben bé d'alta velocitat: han pres el pel als gallecs i han assassinat 80 persones.

Avui, camí d'Ourense, he passat pel lloc de l'accident, i la corba en qüestió sembla molt més pronunciada que tal com es veu a la tele. Després d'un tram recte de 80 km, una corba com aquesta és una crida a l'accident. Si el conductor es despista, o no es troba bé (i això passa, tard o d'hora), l'accident queda assegurat.

A més, en aquest tram, el sistema de seguretat EMRTS, el que hauria frenat el tren en cas que el conductor no ho fes, no estava instal.lat. Es més, aquest sistema, que existeix entre Ourense i una mica abans del lloc de l'accident, estava desactivat al tren, ja que, al tenir motor elèctric i de gasoil, no funciona bé.
No tinc cap dubte, amb els elements que es coneixen de l'accident, que el conductor del tren n'és el responsable directe. Però no és l'únic responsable. Tots aquells que han permès circular aquests trens per un tram perillós, sabent que el sistema de seguretat no funcionava, també són responsables. I ho són per homicidi involuntari per manca de la mínima seguretat exigida a un tren d'alta velocitat. Però tots ells es'en sortiran. El conductor, en canvi, no.