dissabte, d’agost 03, 2013

Passat i present


Hem aprofitat aquests dies de calor per recórrer algunes parts d'Espanya. Entre elles ens hem apropat a Ciutat Rodrigo, a la província de Salamanca. Una ciutat emmurallada molt antiga, en la qual hi ha restes romanes i ibèriques. Una ciutat molt interessant per visitar al que li agradi conèixer la història. Ens han explicat que fa poc, en fer uns pisos es van trobar amb les restes d'una tintoreria romana. A la plaça del Castell es troba un "verraco" ibèric, un porc mascle esculpit en pedra.

Però això no ha estat la història el que més ens ha impactat d'aquesta visita. Hem anat al parador i ens hem assabentat que la presidenta directora general de Paradores és l'ex de Rodrigo Rato Figaredo. Sembla ser que a part de ser l'ex de Rato, el seu únic mèrit és ser íntima amiga de la dona de l'Aznar. No té ni idea de com portar una empresa i ha de bregar amb una que té ni més ni menys que 92 hotels. La pobra dona, pel treball que realitza només cobra 180.000 € anuals. 

Això és un exemple clar de com la política és extractiva, és a dir els polítics es recolzen uns a uns altres per omplir-se la butxaca.

Un podria dir que això només passa amb el PP, però no és cert: l'antic president de paradores va ser un íntim amic de Zapatero i el seu únic mèrit era ser l'alcalde de Rabanedo a la província de León. 

Ara ens diuen que Paradores tenen un deute de 150 milions d'euros. No és d'estranyar, vists els currículums dels gestors que ha tingut. El problema és que no solament Paradores es troben aquest cas; a la majoria de les empreses públiques els passa el mateix. 

Així serà molt complicat que sortim del embolic. Per moltes retallades que es facin mai s'estalviarà suficient per compensar la mala gestió dels nostres polítics.