dimarts, de març 04, 2014

Misèries del minifundisme sobiranista català

No sé si el que escriu en Jordi Barbeta a la Vanguàrdia d'avui en un article del mateix títol és o no veritat. Però si ho és, n'hi ha per llogar-hi cadires. Diu:

"Segons un sondeig en poder d'alguns partits, una candidatura sobiranista unitària a les eleccions europees hauria arrasat gràcies a un augment específic de la participació a Catalunya que proporcionaria cinc diputats soberanistes a Estrasburg. El segon partit només n'obtindrà un. L'acord no va prosperar per una cosa tan trascendent des del punt de vista del procés català com que el candidat proposat per ERC no estava disposat a anar de segon. El mateix sondeig pronosticava, en cas que els sobiranistes es presentessin per separat, un resultat de dos a un a la pugna CiU-ERC, amb possibilitat d'empat, encara que el segon escó de CiU se'l quedaria el PNB. El sondeig no descartava en aquest cas que CiU i ERC es veiessin superats pel PSC després d'una campanya espanyolitzada pel PP pel PSOE."

Ja quan es va celebrar el referèndum per l'estatut, ERC va preconitzar l'abstenció, donant arguments als unionistes que afirmen que l'estatut no va interessar gaire gent ja que l'abstenció va ser del 50 %. Ara, els mateixos, amb una excusa ridícula, fan perdre l'oportunitat al moviment sobiranista de tenir un excel.lent resultat electoral i una representació significativa al parlament europeu.

Com conclou en Jordi Barbeta, "si no fos per la fúria de l'antisobiranisme espanyol, el minifundisme polític català ja hauria convertit el procés en una altra il·lusió perduda."

I després s'estranyen que siguem profundament escèptics respecte de la politiqueta catalana.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

abans de parlar primer informat i esbrina si és veritat el que diu en Barbeta i no et passi com en Pedro J.Ramirez que la deixa anar i ara demana disculpes pero ja va fer el mal al seu moment.

ssr ha dit...

Benvolgut anònim: ja he posat al principi el condicional de "si el que diu en Jordi Barbeta és veritat". Jo no soc periodista. Comento, amb més o menys encert, coses que llegeixo. Qui ha d'esbrinar-ho és el senyor Barbeta, que per això és periodista, no un servidor de vostè. De tota manera, gràcies pel comentari.

Neus Serra ha dit...

Sembla que quan l'acord era tancat ERC es va fer enrera. No sé la causa, però crec que s'ha perdut una gran oportunitat de fer viable i visible un projecte de país. Comparteixo que aquest és un país amb excés de prejudicis, en el que sobra gesticulació i falta gran política amb visió de futur. Només és una opinió, és clar!.