dimecres, de maig 28, 2014

La resposta del PP a les eleccions europees

La reacció del PSOE al resultat de les eleccions europees és clara i neta: el seu secretari general ha dimitit, i també ho ha fet el del País Basc. La reacció de PP, en canvi, demostra que aquesta gent no té ni la menor idea del què pensa el votant: “hem guanyat, i entenem que molts no ens hagin votat, ja que hem hagut de prendre decisions difícils. Millorarem la nostra comunicació”.

La meva opinió és que ningú ha deixat de votar ni al PP ni al PSOE perquè uns abans i els altres més tard hagin pres decisions difícils. No els han votat perquè ens han volgut enganyar. Ho va fer el PSOE mentre governava, negant la crisi i dient-nos que la salut de la banca era molt bona, i ho ha fet el PP quan, sabent perfectament la situació de les finances públiques, va mantenir durant tota la campanya electoral del novembre de 2011 que baixaria els impostos, quan sabien que la primera cosa que farien seria apujar-los. I tot per obtenir uns quants vots més.

No es tornarà a votar al PSOE mentre hi hagi algú a la direcció que formés part de l’anterior govern. Això ho ha entès bé el senyor Rubalcava, però no la senyora Chacon, que insisteix en presentar-se com la salvadora dels socialistes quan, si arribés a guanyar, no faria més que enfonsar-los encara més, com a ministre del govern anterior que va ser. La gent triga a oblidar als que els han enganyat.

El PP ha protagonitzat l’augment d’impostos més importants de la democràcia, que és el mateix que dir de la història. I, no contents amb això, van organitzar (recolzats per CiU, tot s’ha de dir) la gran estafa de l’amnistia fiscal, que semblava feta a mesura per alguns personatges obscurs del seu entorn. No es va augmentar la recaptació proporcionalment a l’augment dels impostos quan aquests es van augmentar, ja que la base imposable va disminuir (sobretot la del IVA, que va disminuir bastant més que la baixada del consum intern, indicant clarament un augment del frau fiscal), ni amb l’amnistia fiscal es van recaptar els 2.500 milions esperats, sinó que van ser la meitat.

Com exemple d’un impost que ha augmentat però que no ha recaptat tenim l’IVA: des del 2010 fins al 2013, el consum intern va disminuir un 2 %, mentre que la base imposable del IVA va disminuir un 14 %: no ens equivocarem gaire si deduïm que el frau d’aquest impost va augmentar un 12 % en tres anys.


 Ha augmentat el frau fiscal, però els mitjans de l’Agència Tributària no solament no han augmentat, sinó que han disminuït. Espanya és el país europeu que té menys mitjans destinats al control dels impostos, quan tots sabem que és un dels països amb més frau fiscal d’Europa. Ens podem preguntar la causa, que bé podria ser la de no perjudicar els amics que financen el PP.

S’equivoca el PP pensant que la gent està emprenyada amb ells perquè han fet retallades, i s’equivoca pensant que amb una comunicació millor els seus votants tornaran. La gent es sent enganyada i estafada, i veu que el govern de PP no fa res per combatre el frau fiscal. O canvien o ho passaran malament. I em fa l’efecte que no canviaran.