dissabte, de desembre 06, 2014

Un pont centenari

Avui fa cent anys d’aquell 6 de desembre de 1914 en que es va inaugurar el pont sobre la riera del carrer de Passada, pont que obria el poble a la carretera que venia de Barcelona. Aquest pont, avui potser massa estret per les necessitats actuals, forma part de la memòria col·lectiva del poble.

Aquest pont, gràcies a algun inconscient, de poc no va poder celebrar el seu centenari, ja que es veu que incomoda el pas per l’eix vertebrador. Un eix vertebrador que ja es va carregar un lloc emblemàtic de Malgrat com l’arbreda, on amb una mica d’imaginació s’hagués pogut fer un lloc vegetalitzat que donés una mica d’alegria a tant de formigó.

Sembla que quan es va projectar el famós eix que tantes coses i persones ha de vertebrar no es va veure (o no es va voler veure) que el pont de carrer de Passada i l’eix no concordaven massa. Sembla ser un problema repetitiu, ja que també es va fer un pas a nivell amb una alçada insuficient...

Sigui el que sigui, el pont del carrer de Passada, encara que ferit, ha pogut celebrar el seu centenari. Esperem que duri molts anys més, i cap altre inconscient el vulgui “compatibilitzar” amb l’eix a base de destruir-lo.