divendres, de febrer 03, 2017

Canvi d’alcalde



Ja està fet. La moció de censura ha guanyat i l’alcalde Joan Mercader ha deixat pas a la nova alcaldessa Carme Ponsa. El bastó ha canviat de mans.

Les causes d’aquesta moció de censura, segons els que l’han promoguda, són la desídia, la paràlisis, la inoperància, la passivitat i l’incompliment d’acords plenaris. Per part de Junts per Malgrat s’hi afegeix la pèrdua de confiança amb el seu soci i el sentir-se menyspreat i ignorat pel que fa a moltes decisions. Arguments que no en són, segons veus socialistes de pes com la de l’ex alcaldessa que va dir, referint-se a aquests arguments, “que els diguin, no en varen dir ni un”. La veritat és que, en política, la pèrdua de confiança és un argument molt important, i el no comptar amb el teu soci per les decisions importants, també.

Però els socialistes, acostumats a fer, durant molts anys, la seva santa voluntat, de vegades per haver assolit la majoria absoluta, i de vegades perquè trobaven un soci que s’acontentava amb una regidoria i un càrrec de confiança per un parent, pagat a càrrec del pressupost, no varen saber veure que els seus nous socis eren més exigents. Uns socis més “normals”, que volen que la seva opinió sigui tinguda en compte. I l’error dels socialistes malgratencs ha sigut encara més evident quan sabien amb qui havien pactat, que ja havia demostrat el seu caràcter quan va trencar amb la CiU a la passada legislatura.

En resum, una falta d’olfacte polític per part d’un alcalde potser massa jove, però sobretot, mal aconsellat. Que els socialistes encara no han entès el món on els havien portat les darreres eleccions ho demostra el que va dir el seu portaveu al ple, quan va parlar de Judes Iscariot, de traïció i, fins i tot, de Satanàs. Haurien de reflexionar i, encara que de cara a la galeria ho dissimulin, veure en què han fallat per poder mantenir aquest pacte de govern.

Però ara ve el més complicat, un pacte a quatre, amb gent ben diferent. La nova governació de Malgrat no serà gens fàcil. Personalment em sembla que serà impossible. Ja ho anirem veient.   

2 comentaris:

Miquel ha dit...

Veig que convergim bastant en l'anàlisi dels esdeveniments dels últims dies! També n'he fet un escrit.

Records.

ssr ha dit...

Ja he llegit la teva publicació sobre el tema, que em sembla molt interessant i molt ben fonamentada. És una llàstima que escriguis tan poc al teu blog, sempre és un plaer llegir-te.