dimarts, d’agost 19, 2008

Tornant a parlar de l’ARE malgratenca

Cap el mes de febrer d’enguany va saltar la notícia que la Generalitat de Catalunya havia previst crear 90.000 habitatges, localitzats en 100 AREs. Una ARE (Àrea Residencial Estratègica), és un instrument jurídic que permet obtenir sòl de forma immediata i facilitar la construcció d’habitatges assequibles, un mínim del 50 % dels quals seran protegits. Malgrat és un dels municipis escollits per la Generalitat com a possibles emplaçaments d’una ARE.

No n’havíem sentit més a parlar, però heus aquí que en el darrer butlletí municipal se’ns informa que la Generalitat i l’Ajuntament han mantingut converses per determinar quin seria l’emplaçament i les característiques més idònies d’una ARE en el terme municipal. L’objectiu de l’Ajuntament és de fer compatible l’ARE malgratenca amb el model de creixement establert en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i amb les seves pròpies necessitats d’habitatge assequible.

Es a dir, que la cosa sembla que va endavant. De les poques informacions que tenim, sembla que Malgrat tindrà una ARE. No en teníem prou amb l’enformigonament massiu dels darrers deu o quinze anys, sinó que l’afany d’omplir espais amb edificis i més edificis, amb formigó i més formigó, continuarà, aprofitant aquesta vegada els diners de la Generalitat (d’aquesta Generalitat que està, diu el seu president, econòmicament asfixiada).

Quines són les necessitats de Malgrat d’habitatge assequible? Si féssim cas del que va declarar l’alcaldessa el passat mes de febrer, poques. Va dir que “l'interès per acceptar una àrea residencial estratègica a la població no és tant per disposar de més habitatge accessible, sinó per resoldre satisfactòriament l’afectació de l’avinguda dels Pins”. Es clar que tampoc hem de fer gaire cas a unes declaracions “en calent”. Sempre es podrà dir que a Malgrat falten habitatges assequibles, i pobre del que gosi dir que no, perquè serà tatxat d’antisocial i de classista.

El fet és que, pel que sembla, l’ARE malgratenca arriba i no hi ha qui la pari. Un altre tros de poble serà ocupat per pisos, possiblement sense suficient espai verd, com ve sent habitual. El poble serà cada vegada més un espai suburbial.

D’on pot venir aquest afany per omplir els espais buits? Sabem que hi ha gent que tenen les cases plenes d’objectes, aquest és el seu ideal decoratiu. No poden veure espais buits. Encara que sigui d’una incomoditat absoluta pels seus habitants, que no es poden moure fàcilment, ni pels convidats, que no es poden posar l’abric sense perill de fer caure quelcom, i que no tenen lloc per posar un vas. Potser l’equip de govern té un concepte de l’urbanisme semblant al dels que tenen les cases plenes de coses.

Més probable, però, és una explicació política. Als socialistes, a Catalunya, els voten sobretot a les poblacions suburbials. El fet de voler continuar enformigonant Malgrat, de voler anar convertint Malgrat cada vegada més en un suburbi, podria tenir com a causa l’assegurament del vot socialista. L’ARE la proposen els socialistes de la Generalitat, i l’han d’acceptar els socialistes de l’Ajuntament. Ells s’ho cuinen i ells s’ho mengen. I els altres, a veure-ho des de la barrera.

De tota manera, esperem les explicacions del govern municipal, que vindran, segurament, quan tot estigui lligat i ben lligat. I esperem les preguntes de l’oposició.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Certament brillant la teva reflexió, amb l'ARE han trobat la gallina dels ous d'or per seguir martingalejant amb les potineries de sempre, ara que ja tenim més suburbi que poble, encara no en tenen prou i vinga més suburbi fins que el poble sigui rebatejat com a Malgrat de suburbi per a major glòria dels quatre arreplegats fins fa poc anomenats esquerra progressista i que ara només representen l'autèntica vergonya del poble, convertits en dignes representants del fariseisme més obscè, el grau de perversió més elevat que pot arribar a assolir l'ésser humà. Estic parlant, per si no es nota, de l'oios socialisme “sui generis” malgratenc.

Anònim ha dit...

Des de l'oposició estem fent la feina que cal fder. No pateixis.
Neus

Anònim ha dit...

Bonjour I'd love to thank you for such a great quality forum!
I was sure this would be a nice way to make my first post!

Sincerely,
Johnie Maverick
if you're ever bored check out my site!
[url=http://www.partyopedia.com/articles/curious-george-party-supplies.html]curious george Party Supplies[/url].

Anònim ha dit...

[i]keep up the good work[/i]