dimecres, de març 11, 2009

Una bona notícia: la factura de la llum de l’ajuntament

No tot el que llegim sobre la gestió de l’ajuntament de Malgrat és negatiu, ni molt menys. Però, uns i altres, ens fixem més en el que no va que en el que es gestiona correctament.

Avui ha sortit al diari El Punt el resultat  L’estudi indica quants diners es va gastar cada ajuntament per pagar el rebut de la llum de les dependències municipals, els semàfors i l’enllumenat del carrer durant el 2008. I els resultats demostren realitats molt diverses. Tan diverses fins al punt que un ciutadà de Santa Susanna paga deu vegades més (133,03 euros l’any) que un de Premià de Mar (13,87) en concepte d’enllumenat públic.

Doncs bé, ens trobem que l’ajuntament del nostre poble és dels que gestiona millor aquest consum. En el conjunt de la comarca, a cada habitant li toca pagar de mitjana 25,46 euros l’any de llum pública. Premià de Mar que tot i ser la segona localitat amb més població, quasi 28.000 habitants, va gastar l’any passat 386.378 euros en enllumenat, una mitjana de 13,87 euros, la més baixa de la comarca. Localitats com Mataró (17,14 euros any per habitant) i Malgrat (19,76 euros any per habitant) també van fer l’any passat una despesa prou ajustada.

Això vol dir, ens diu aquest estudi, que a Premià, a Mataró i a Malgrat les polítiques d’eficiència energètica es fan notar, el que reflecteix una bona gestió de l’equip de govern, al que cal felicitar.

Per qui tingui curiositat, al gràfic es donen les despeses detallades d’electricitat pressupostades a Malgrat per l’any 2009, que fan un total de 304.500 euros, que, per barba, fan uns 16,50 euros.