dimecres, d’octubre 28, 2009

Si les Caixes d’Estalvi no tenen accionistes, de qui són?

Quan va començar la crisi molta gent volia que es nacionalitzés la banca. Però, pensava jo, que ja teníem la meitat de la banca nacionalitzada, perquè les Caixes, que no tenen accionistes i que, moltes, les varen fundar les diputacions o els ajuntaments, no són ja dels ciutadans, controlades pel govern autonòmic corresponent?

Però, de veritat és així? Quan més ho penso, menys estic convençut que les Caixes siguin dels ciutadans, o dels impositors. Quan veig els sous que es donen els directius a ells mateixos, no crec que ni als ciutadans ni als impositors se’ls hagi preguntat mai si hi estaven d’acord.

Quan veig el que està passant amb Caja Madrid, em pregunto de qui, de veritat, és aquesta entitat. De l’Espe, d’en Gallardón, d’en Rajoy,...? O de qui?

En realitat, sospito que no són de ningú, però que els seus directius es comporten com si fossin seves. I que la supervisió pels governs autonòmics no passa de voler aprofitar-se (el partit que mana) del seu manà financer, col•locant al seu timó algú de confiança.

Reconec la meva ignorància en aquesta qüestió, i estaria molt agraït si algú em pogués explicar de qui són, de veritat, les Caixes d’Estalvis.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Després et pots preguntar el motiu que les caixes gaudeixin del benefici de justicia gratuita, i que si guanyes el litigi a sobre no els pots cobrar les costes. El que sents.