dilluns, de novembre 14, 2011

La moció contra les retallades


La moció contra les retallades del Departament de Salut al Nord del Maresme, aprovada al ple del 20 d’octubre, afirma, entre altres coses, que “el tancament de les urgències de nit als centres de Canet, Sant Pol, Tordera, Malgrat, Tossa i Lloret, així com la disminució de quiròfans, ambulàncies i especialitzacions en la zona, portaran a Hospitals com el de Calella ha absorbir el volum de serveis que abans es repartien els centres que ara tenen previsió de tancament, fet que estem convençuts pot arribar a col•lapsar els serveis”. (Per cert, si no m’equivoco, la a abans d’absorbir hauria d’anar sense h. Mestre redactor, hauríem de cuidar l’ortografia)

Aquesta afirmació, aquest convenciment del redactor de la moció i dels que l’han recolzat amb els seus vots, mereixen ser quantificats amb dades experimentals, ja que és molt senzill dir que un està convençut d’una cosa i no comprovar si és veritat. He de dir que desconfio dels “convenciments” dels polítics, que moltes vegades s’han revelat inexactes.

Sembla, per les primeres notícies que podem llegir, que els canvis a les urgències no han afectat, per ara, els hospitals. Al menys, així ho diu un article publicat a El Punt justament ahir.

Com que el tema és important, i com que encara no ha passat prou temps per poder dir si les afirmacions de la moció són o no exactes, intentarem anar llegint tots els articles que es publiquin sobre aquest tema.

Però les primeres dades són les que són.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Podries dir quí va votar-hi a favor i quí no? I els arguments.

Anònim ha dit...

A favor PSOE + PP + IC = 9 vots
En contra CiU + ERC = 8 vots

Els arguments d'aquesta vergonyant i oportunista moció presentada pel senyor Medina, per ser imparcial i degut a la seva complexitat per treure'm conclusions, cal escoltar-les en la gravació Nº. 9 del Ple Municipal.

http://malgratot.blogspot.com/2011/10/preparem-la-cartera-i-pagar.html

Anònim ha dit...

Ciu i Erc es van abstenir perquè van rebre 2 dels 3 fulls de la moció, just al moment de pujar al Ple i no es va poder valorar per falta d'informació.

Anònim ha dit...

Apostoflant raó!

Anònim ha dit...

Company apostoflant es tan senzill com preguntar: algú sap quants usuaris tenien les urgències del Cap de Malgrat a les nits?, algú sap el cost de mantenir aquest servei obert?
Lamentablement el senyor Romero no va complir amb la seva paraula de facilitar informació i si no m'erro la informació és bàsica per crear una opinió, una posició i per tant un vot.

Anònim ha dit...

Ens consta que l'oposició la tenen aquesta informació. Probablement no els hi interessi fer-la pública.....Que la publiquin i ho diguin.

Anònim ha dit...

i per què no la dónes tu la dada en lloc de seguir fent-ne un secret d'alcaldia?

Anònim ha dit...

Em consta que no et consta res i que menteixes molt malament (9:45).