dissabte, d’octubre 12, 2013

La "majoria" silenciosa


Fa un mes, entre 400.000 i un milió i mig de persones es manifestaven a favor del dret del poble català a decidir el seu futur. El PP, Ciutadans, UPyD i altres van replicar dient que, si Catalunya té 7,3 milions d'habitants, entre 5,8 i 6,9 milions no s'havien manifestat, i que, en conseqüència, hi havia entre 5,8 i 6,9 milions de catalans que no estaven a favor del dret a decidir. Aquesta gent, segons la seva argumentació, eren la "majoria" silenciosa.

Avui, 12 d'octubre, festa del Pilar i festa nacional espanyola, aquests mateixos partits han convocat una manifestació defensant que Catalunya ha de seguir unida a Espanya. Segons les primeres dades, hi han assistit entre 30.000 i 160.000 persones. Seguint el mateix raonament, podríem afirmar que hi ha una "majoria" silenciosa, que són els 7,2 milions que no s'han manifestat, que no estan a favor que Catalunya segueixi unida a Espanya.

Com que això és absurd, arribem a la conclusió que això de la "majoria" silenciosa, que consisteix a dir que els que no es manifesten estan contra el lema d'una manifestació, és una solemne ximpleria. Tothom ho sabia, però el PP, Ciutadans i UPyD ens volien convèncer del contrari. O es pensen que som tontos, o bé els tontos són ells.

La realitat és que la manifestació del 11 de setembre va ser 10 vegades més important que la del 12 d'octubre. I això és, mentre no es consulti el poble, la única cosa que compta.