dissabte, de setembre 27, 2014

Ocupació juvenil

A Espanya, el percentatge de desocupació juvenil supera el 50 %, i és un dels percentatges més elevats d’Europa: exactament un 54 %, només superat a Europa per Grècia, que té un 56 % dels joves entre 15 i 25 anys en situació d’atur. Tothom està d’acord que aquest és un dels problemes més importants que el país té plantejats. Totes les iniciatives que es prenguin per disminuir aquest percentatge són bones.

Tothom hi està d’acord? Doncs sembla que el govern del senyor Mariano Rajoy i Brey no, ja que no va enviar cap delegació a la cimera tècnica europea per aprendre de la implantació del pla comunitari de Garantia Juvenil, que es va celebrar dies passats a Finlàndia, que és el país pioner a la Unió Europea pel desenvolupament d’aquest sistema. Les autoritats espanyoles deuen considerar que no tenen res a aprendre de l’experiencia dels altres països en el tema de l’atur juvenil, segurament perquè deuen considerar que tenir el 54 % de joves de 15 a 25 anys és un gran èxit de govern del PP.

A aquesta reunió  s’han debatut temes de tanta importància com la millora de la cooperació entre els centres d’ensenyament, els serveis públics d’ocupacio i les empreses, posant en comú les diferents propostes nacionals per perfeccionar la formació dels joves. El govern del PP ha degut considerar que tenint dos ministres tant rellevants com la senyora Báñez a Treball i el senyor Wert a l’Ensenyament, cap altre país de la Unió podia presentar proposicions més eficaces que les que estan duent a terme aquestes dues lluminàries de ministres.

L’excusa que han donat ha sigut que no enviaven cap delegació a aquesta cimera perquè no es tractava d’una reunió d’alt nivell. Els polítics del PP deuen considerar que tenen un nivell tant alt que no poden anar a reunions que no es corresponguin a la seva gran importància. En realitat, han demostrat que el que el 54 % del joves entre 15 i 25 anys no tingui ocupació els interessa molt poc. Cosa que, per altre part, no ha de sorprendre ningú.