dissabte, de setembre 13, 2014

Un regidor dinàmic

No hi ha cap dubte que el regidor d’indústria i pagesia, obra pública, serveis i platges i urbanisme, és una persona dinàmica, almenys sobre el paper o, millor dit, sobre Facebook. No hi ha dia que no ens expliqui la seva activitat frenètica seguint obres, assistint a inauguracions i oficis solemnes, etc. Fa uns quants dies va fer un comentari sobre el manteniment que té molt de seny, ja que va dir que una de les primeres coses que va aprendre quan va començar a treballar a l’ajuntament és que el manteniment és tant o més important que fer obra nova.

Doncs bé, fa pocs dies, també per Facebook, va tenir una queixa, ja que una senyora havia pres mal al Passeig Marítim quan es va moure una rajola causant-li lesions a una cama. Pocs minuts abans una altre senyora havia caigut degut al mal estat d’aquestes rajoles. Aquí tenim la queixa:


 La resposta del regidor va ser la següent:

Primero de todo, lamento que haya sucedido ésta situación y deseo que su mujer se recupere pronto. No dude que me gustaría hacer ése reportaje sobre la reforma del paseo marítimo (presupuesto de 8 millones de euros) pero con las circunstancias económicas actuales (sin subvenciones de Generalitat y Gobierno central) no es viable aunque es una prioridad y queramos hacerlo. No hay que olvidar que antes de hacer el paseo hay que abrir la Avenida Barcelona (2 millones).

Por otro lado, informar que la rotonda puede costar 200.000 euros y el pabellón es una subvención íntegra de la Diputación de Barcelona destinada a rehabilitación de edificios. Hablamos de cantidades muy inferiores al coste del paseo marítimo.

Si queremos hacer ya el paseo marítimo, la única opción es tirar por tierra la economía del ayuntamiento y formar parte de los muchos ayuntamientos de España arruinados; eso nosotros jamás lo haremos. Preferimos insistir a las administraciones superiores y que el ayuntamiento tenga el dinero suficiente para ejecutar el paseo marítimo de forma sostenible.

Informar también que cada año hacemos mantenimiento de baldosas.

Ésta es la situación sobre éste tema. Espero que tenga un buen día.

Es a dir, que cada any es fa un manteniment de les rajoles, però hem de suposar que aquest manteniment no deu ser suficient si es segueixen produint aquest tipus d’accidents. Ja sabem que refer completament el Passeig costa molt i que no es pot fer a causa de la manca de subvencions del govern central i de la Generalitat (serà coincidència, però a aquests dos governs no hi ha el seu partit). El que s’ha de fer és tenir un Passeig en condicions, assegurant-ne el manteniment. I qui diu Passeig diu places i carrers i edificis públics.

Les inversions són interessants, i refer el Passeig Marítim també, però cada inversió comporta un manteniment, que s’ha de pressupostar i executar. Faria bé el dinàmic regidor d’indústria i pagesia, obra pública, serveis i platges i urbanisme, d’aplicar el que ell mateix opina, en comptes de parlar dels milions que altres administracions no volen donar, probablement perquè no els tenen. Potser així s’estalviaria molts dels comentaris que la seva resposta ha generat al Facebook, i que no són pas massa agradables.