dijous, de març 24, 2016

Setmana Santa


"Legionaris" a Palafolls


Cada any que passa trobo la celebració de la Setmana Santa més i més absurda, respectant les creences religioses de tothom, això si.

Em fa l’efecte que la religió importa cada vegada menys durant aquests dies de festa. Fins i tot els que celebren els ritus religiosos, com processons i altres manifestacions, van caient de mica en mica en l’espectacle per atraure el turisme i fer caixa, o bé, com en el cas de Palafolls amb els seus pseudo-legionaris o amb l’assistència de l’exèrcit a moltes processons, en un acte més de reivindicació d’unes idees polítiques més aviat ràncies que de veritable esperit religiós. Mai, des de que era petit, no he entès l’interès de que la gent anés disfressada amb unes grans paperines al cap, com ho fan els del Ku-kux-klan.

Si anem, xino xano, cap a una setmana de vacances per celebrar l’arribada de la primavera, trobo que no seria pas una mala idea celebrar la Setmana Santa per etapes, repartint el territori en dues o tres parts, cadascuna durant una setmana diferent. Així evitaríem les aglomeracions, feríem els desplaçaments més segurs i agradables, i facilitaríem la feina dels professionals de l’hostaleria.

Serà per haver passat molts anys a França, on no es celebra la Setmana Santa, pel que penso que una mica de racionalitat no vindria gens malament.