dilluns, d’agost 03, 2009

El Projecte Innovador

Aquest projecte de nom més aviat curiós és el que quatre municipis de l’Alt Maresme, entre els quals s’hi troba Malgrat, han començat amb el noble objectiu de desestacionalitzar el turisme. Es a dir, d’allargar la temporada, avui més aviat curta, en que els turistes i demés forasters ens visiten, creant llocs de treball als establiments d’hostaleria i augmentant una mica el volum del comerç. Ambdues coses, evidentment, importants i molt necessàries.

Així doncs, els alcaldes de Pineda de Mar, Xavier Amor, de Santa Susanna, Josep Monreal, de Calella, Josep Maria Juhé i de Malgrat, Conxita Campoy, s’han trobat i han decidit gastar-se entre tots la mòdica quantitat de 424.000 euros per fer funcionar un grup de treball que ha de mirar si aquest objectiu és realitzable, i quins són els passos que s’han de fer per assolir-lo.

En aquest sentit, llegim, el projecte intentarà potenciar sectors emergents a la zona, complementaris al turisme, per tal d’anticipar el canvi productiu i poder respondre així als reptes que es puguin plantejar en sectors madurs de l’economia de l’Alt Maresme. També, posarà èmfasi en la innovació en les actuacions relatives al turisme, en els àmbits de diversificació i complementarietat, així com en la tipologia de llocs de treball.

I és aquí on un observador atent comença a trobar que les paraules són grandiloqüents i buides de tot contingut: sectors emergents, canvi productiu, sectors madurs de l’economia, tipologia de llocs de treball, etc, em fan pensar en un document final del tal grup de treball (que s’haurà de presentar a finals d’any) realment inintel•ligible i de molt poca utilitat.

El que penso és que aquest document serà un argument més a favor de la construcció del famós (i caríssim) centre cultural, amb l’excusa d’atraure congressos. I no ho trobo ni bé ni malament, només em sembla que per això no feia falta gastar-se 106.000 euros (424.000 dividit per 4).

Esperarem a llegir el que surti del grup de treball del Projecte Innovador. Però tinc la intuïció que serà un document perfectament tecnocràtic que, com molts altres, es guardarà en un calaix del Magnífic Ajuntament, on s’anirà, de mica en mica, cobrint de pols.

Això sí, la foto dels quatre alcaldes, magnífica.

Post data del 19 d'agost: acabo d'assabentar-me que, del pressupost total d'aquest projecte, 400.000 euros són a càrrec del SOC (Servei Català d'Ocupació), pel que el cost directe per cada ajuntament no és de 106.000 euros, sinó de 6.000. Cal fer-ho constar, ja que s'havia induit a un error.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolgut amic, tens una prodigiosa clarividència. Et pots preguntar també, perquè tenint un consorci de turisme al Maresme ara hem de gastar diners amb altres collonades. Què fem? paguem dues vegades? . Tot sense cap mena de coordinació. El Consorci gasta per aquí i aquests per allà. Tot plegat per justificar la tonteria d'haver impulsat un centre Innova que val una pasta gansa i que ara no saben com fer bullir l'olla i s'han d'inventar projectes per anar tirant.

Anònim ha dit...

Les magnífiques solucions que aporta el tripartit en la lluita per superar el mal tràngol econòmic que patim semblen inspirades en el professor Franz de Copenhague. Mireu sinó de com són capaços de llençar 700.000 € directament al reciclatge els sostenibles ecopijos d'ICv.

http://politica.e-noticies.cat/el-globus-de-baltasar-31639.html

Per altre part, amb tants i tants projectes desats a l'armari d'aquest nostre sagaç ajuntament, aviat caldrà pensar en la compra d'un altre armari, espero que els hi quedin diners per fer-ho.

Anònim ha dit...

sempre et falta una part de l'informacio..... ja diuen que la llengua no te.....