divendres, de setembre 25, 2009

Consens carpetovetònic

Llegit al diari d'ahir:

PP i PSOE es varen unir al Senat per rebutjar una proposta que pretenia penalitzar les celebracions on hi hagi maltractes a animals o persones. La moció, defensada pel senador d’ERC Josep Maria Esquerda, demanava que es retirés la qualificació de Festa d’Interès Turístic Nacional o Internacional a aquelles en les que es maltracta animals. La moció no demanava prohibir-les, sinó només deixar de promocionar-les.

PNB, CiU, CC i PSC varen recolzar la iniciativa. La posició del PSOE va tenir una certa contestació interna.


Trobo una molt bona notícia que el PSC hagi votat de manera diferent al PSOE.

El senador Javier Marqués, senador del PP per Soria, per justificar el maltractament públic dels animals, va dir que aquestes festes, com per exemple la de llancejar un brau a Tordesillas, “atreuen turistes i són esdeveniments de primer ordre”. Aquesta afirmació em sembla que reflecteix el que pensa en realitat l’Espanya profunda.

Això demostra el veritable esperit espanyol: l’únic consens polític possible és el que protegeix el maltractament públic i el dolor dels animals. No m’estranya que a molts catalans Espanya els faci fàstic.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

veus com no ens interessa pertanyer a ESPAÑA?

Anònim ha dit...

Tinc entès que el Parlament ha de pronunciar-se sobre el tema de les curses de braus,sap com està aquesta qüestió?

Miquel ha dit...

Els braus si perquè són patrimoni de la omnipresent cultura espanyola. En canvi, als diables els imposen tota mena de regulacions perquè deuen representar una petita part d'un folklore marginal que a ningú de Madrit li interessa.