divendres, de juliol 22, 2011

El pacte que no va poder ser

Candidatura d''ICV-EUiA-E a les eleccions municipals de 2011

Molt interessant el resum de les negociacions de les que va ser testimoni ICV-EUiA-E (cada vegada compliquen més el nom d’aquest partit, o coalició, o el que sigui) per formar govern municipal. La veritat és que, amb els resultats electorals, la cosa no era gens senzilla.

D’entrada, dir que penso que és un bon exercici anar prenent apunts a cada reunió i el fer públiques les negociacions a les que s’assisteix.

Es confirma que hi havia un acord previ entre CiU, ERC i PP, encara que el contingut d’aquest acord, que parcialment ens desvela el representant d’ ICV-EUiA-E, sembla fer objecte d’una polèmica, ja que des de CiU ens diuen que ni la Sra Ana Vega anava de tercera tinent d’alcalde ni es parlava del càrrec de confiança que acostuma a acompanyar aquesta bona dona. Es difícil d'endevinar qui diu la veritat, si CiU o ICV-EUiA-E.

Sembla lògic que ICV-EUiA-E no vulgui pactar amb el PP. Però, per què no amb CiU? Per les retallades i per la política nacional, diuen. Suposem que quan parlen de política nacional es deuen referir al suport de CiU a la modificació de les pensions, però no ho expliciten. Seria bo que ens fessin un argumentari una mica més detallat del seu no a CiU (sobretot que a altres municipis si que hi ha hagut pactes d’aquest tipus).

Interessant el que diu sobre que l’alcaldessa estava disposada, el 31 de maig, a dimitir per facilitar un pacte d’esquerres (PSC + ERC + ICV-EUiA-E). Serà veritat? Si ho fos, em sembla una novetat important. Però, si de veritat l’alcaldessa estava disposada a dimitir, per què no ho va comunicar directament a ERC, en comptes de fer-ho per mitjà de terceres persones?

Finalment, el que l’escrit no aclareix (com és natural), és perquè el PP va sortir finalment del pacte amb CiU i ERC. Serà per imposició de la superioritat, o serà únicament a causa del càrrec de confiança, que segons CiU no estava inclòs al pacte? Ja sé que és demanar la lluna en un cove, però penso que el PP ho hauria d’aclarir.

De manera que tinc una bona opinió de l’escrit de ICV-EUiA-E sobre les negociacions, encara que només sigui pel fet d'haver-lo publicat. Si tothom fos tan obert, tots hi acabaríem guanyant. Encara que hi hagi afirmacions que, pel que diuen els altres protagonistes, semblin dubtoses. I encara que no contesti al seu títol, és a dir, perquè el pacte no va poder ser.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Esquerra ha parlat tenen escrit en web Obdulia.cat

un veí de la riera ha dit...

Sr. RABAT per opinar objectivament hauries de saber l'opinió de totes les parts i pel que veig no ho saps.
ICV-EUiA va anar a casa del PP al carrer Escoles si tant consideren el PP un dimoni com és que hi varen anar?
El partit ICV-EUiA no deixa pactar amb el PP al Jordi Merdina. Aquest senyor sembla que sigui el més transparent de tots i no té cap vergonya en canviar el seu discurs segons el moment. Només tens que lleguir el som-hi. Pots trobar-ho http://www.somhi.cat

Jordi Medina som-hi! núm. 377
"Fa tants anys que a Malgrat governa el mateix partit que la població pensa que anar a votar és inútil perquè sortiran els mateixos. Això és un error! Si tots fem l’esforç, no sé si podrem canviar, però si sumar. La gent s’ha de mobilitzar, mirar el programa i anar a votar amb coneixement, i així potser es propiciï un canvi, o potser no. Nosaltres intentarem ser presents en aquest canvi, per això ens presentem

Anònim ha dit...

La formació d'aquesta candidatura va sorgir per iniciativa de la Campoy al saber que ICV no es presentava a les eleccions, aleshores depresa i corrent, a través de la seva regidora de medi ambient Sra. Mérida, va suggerir noms per una possible llista de circumstancies amb la finalitat que aquests 430 vots obtinguts per ICV, en cas de necessitat poguessin ser-li útils, com així ha estat. Veïnatge obliga i els favors de riera es paguen amb altres favors de riera.
Mireu les cares de les persones de la llista, ho diuen tot, pur farciment i outsiders de la realitat local.

Anònim ha dit...

De debó que hi ha gent que és malaltíssa la seva obsessió per veure la Campoy a tot arreu.

Anònim ha dit...

I de les declaracions al Som-hi del Jordi Medina que dieu?