dimecres, de setembre 21, 2011

Malgrat 1911 - Quatre retalls de La Vanguardia

La Vanguardia del dilluns 18 de setembre del 1911 publicava diverses notícies: un casament; la renovació del Tívoli; uns caçadors van caçar un porc senglar de 50 kg; va començar a ploure; l'establiment de regles sanitàries; la retirada d'aliments perillosos; la forta calor (40 º C); la retirada d'una font del Passeig per substituir-la per una altre de ferro, més petita; l'anunci d'un casament; l'accident de cotxe del diputat del districte; l'assistència a la reunió dels conservadors que tindrà lloc a Arenys; l'assaig de cançons de les filles de Maria.


La Vanguardia del dimarts 19 de setembre de l’any 1911 publicava l’autorització pel trasllat de l’escola de nens al carrer Blanch, números 4 i 6. L’Ajuntament havia llogat a la senyora Maria Arigós i Sanllehí les cases del carrer Blanch números 6 i 8 per a ús com escola de nens. La casa del número 8 era pel domicili del professor. Almenys desde l'any 1884 hi havia una escola al número 4 del carrer Blanch.


La del dimecres 20, publicava un anunci de J. Cañadas, de Malgrat, que volia comprar una escopeta.


Finalment, el dijous 21, es donaven dues notícies: la constitució del comitè local del partit conservador i la trista mort d’un jove de 18 anys, sord i mut, atropellat per un tren.