diumenge, de gener 29, 2012

La prevenció municipal dels riscs


Ara fa tres anys parlàvem de l’accident de l’edifici de Sant Boi que es va enfonsar i va causar la mort de quatre criatures. No sé si l’ajuntament de Sant Boi ha tingut o tindrà una responsabilitat penal, però si que té una responsabilitat moral. Tampoc sé si l’alcalde de Sant Boi pot dormir tranquil.

Ja fa tres anys que dèiem que un ajuntament ha de fer una revisió periòdica dels seus edificis, ja que els edificis tenen una vida, es mouen, envelleixen, sobretot els edificis com els pavellons esportius, que, tenint volades importants, sofreixen més les accions del vent i del moviment dels terrenys. El que no faci aquestes revisions i, un cop fetes, no faci les accions corresponents per portar l’edifici a un estat segur, no sé si tindrà una responsabilitat penal, però si que la tindrà moral, si passa alguna desgràcia.

El pavelló vell de Malgrat fa anys que es troba en un estat de perill pels usuaris. Presenta problemes estructurals (no és segur en cas d’una ventada) i d’evacuació, a més del mal estat de la teulada i de certes instal•lacions. Això no és nou, i fa temps que tothom ho sap. S’ha deixat passar el temps i s’ha deixat que el pavelló es seguís utilitzant i es seguís degradant, amb coneixement de causa per part dels responsables municipals. No han après res del que va passar a Sant Boi.

Potser ara que hi ha alarma social (i no precisament a causa d’una alerta donada per qui l’hauria d’haver donada) es prendran decisions. Preguem perquè, mentrestant, no hi hagi cap desgràcia.

Això si, ara reclamen que la Generalitat inclogui 2 milions d’euros als pressupostos d’aquest any pel teatre auditori (o com s’anomeni). Hi ha qui només té capacitat per pensar en fer obres noves, moltes vegades sense utilitat demostrada, però no es vol donar compte que les obres necessiten un manteniment, i que el manteniment d’aquestes obres també és responsabilitat municipal.

Hauríem de fer una acció solidària per recaptar fons per finançar un curset de prevenció de riscs per l’equip de govern municipal, que han demostrat una lleugeresa culpable.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt passejar-se per Seinod i gens per Malgrat. Que poc que coneix el poble qui pretén dotar-lo d'un equipament amb 450 butaques i no té en compte el cost del seu manteniment futur i la possibilitat d'aconseguir autèntics records guinees d'assistència als esdeveniments programats.
Per cert, molta piscina municipal i molta comèdia però passats quatre mesos de la seva inauguració, encara ningú ha donat xifres del que hem de pagar els malgratencs per eixugar el dèficit que genera o estic errat i ja dona beneficis?

un avi ha dit...

La nostra alcaldessa, fa anys recordeu, permetia tenir el parc del Castell sense baranes de protecció. I això va estar aixì uns quants anys.
Per sort no va passar res, però els pares d'aleshores patiem quan els nostres fills anaben a jugar al parc.
Esperem que no passi res amb el pavelló vell. Aquests senyors del PP i del PSOE, només es recorden de la seguretat per justificar (falsament) el cobriment de la riera