dimarts, d’agost 07, 2012

Sóc rebel perquè el món m’ha fet així


Llegeixo al diari que l'alcaldessa Conxita Campoy, al darrer ple municipal, i davant les protestes dels treballadors de l’Ajuntament per la nova retallada dels seus sous, ha dit que si troba suports en altres Ajuntaments es declararà “en rebeldia” i abonarà la paga extra de Nadal dels treballadors municipals en contra del que ha disposat el govern central.

A Galícia, per exemple, el BNG (Bloc Nacionalista Gallec) ha donat com a consigna als seus alcaldes que paguin l’extra de Nadal als empleats dels seus ajuntaments. No tots el alcaldes del BNG ho faran, ja que molts són sabedors que s’exposen a problemes si incompleixen la llei.

No sembla que el PSC, partit al que pertany l’alcaldessa de Malgrat, hagi donat una consigna d’aquest tipus. De manera que, no estant recolzada pel seu partit, l’alcaldessa diu que abonarà l’extra de Nadal si troba suports en altres Ajuntaments. Què vol dir això? Podem fer vàries hipòtesis.

1. Com que pensa que no trobarà suports d’altres Ajuntaments, l’alcaldessa ha utilitzat una postura demagògica, per quedar bé davant dels treballadors, sense cap altre conseqüència pràctica.

2. I si trobés suports d’altres Ajuntaments, com reaccionaria el seu aliat de govern, el PP? Prendria l’alcaldessa el risc de trobar-se a l’oposició?

3. En lloc de buscar suport d’altres Ajuntaments, el que s’hauria de fer si es vol pagar l’extra als treballadors de l’Ajuntament, en contra del que diu el decret llei del govern central, és encarregar un informe jurídic seriós per veure quines podrien ser les conseqüències, tant personals com institucionals, d’aquesta conculcació de la legalitat.

De manera que aquestes paraules de l’alcaldessa em fan l’efecte del que ara s’anomena un brindis al sol.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El que hauria de fer la senyora alcaldessa per acontentar aquests treballadors, majoritàriament d'UGT i fidels servidors de la Servidora, que elecció rera elecció fan possible la reelecció dels mateixos abnegats polítics és: pagar de la seva pròpia butxaca la paga extra que demanen, amb el que aconseguiria; de primer, desactivar el descontent del col·lectiu afectat; de segon, que el poble ho ovaciones amb les orelles i de tercer, què la Servidora veies plenament realitzada la seva ànsia de solidaritat cristiana -mal anomenada caritat- cap al proïsme més desemparat de la societat.

Tots tant contents i aquí pau i després glòria!

Anònim ha dit...

I si es declara en rebeldia que comenci a aplicar-se el cuento no només quan li interessa a ella

Anònim ha dit...

OK amb el punt 1 i 2. Ella a l'oposició? no duraria ni un dia