diumenge, de novembre 18, 2007

Apagades i ximpleries

Llegeixo a la web de l’ajuntament que l’ajuntament de Malgrat de Mar s’ha adherit a la campanya que organitza Ecologistes en acció amb el lema "Enfront del canvi climàtic: actua ja”.

L’acte contra el Canvi Climàtic consisteix en apagar les llums de les dependències i l’enllumenat públic durant 5 minuts a partir de les vuit del vespre. L’apagada "Enfront del canvi climàtic: actua ja”, és una iniciativa ciutadana que busca sensibilitzar a l’opinió pública sobre les greus conseqüències i la necessitat de prendre mesures urgents davant aquesta greu amenaça. L’ajuntament de Malgrat s'ha adherit a la iniciativa i anima a tots els ciutadans de Malgrat a fer el mateix i sumar-se a aquesta apagada general aquest vespre.


Vull aclarir que aquest escrit no va dirigit contra l’ajuntament de Malgrat, sinó contra d’una iniciativa, i sento molt repetir-ho, molt poc responsable d’alguns que es diuen ecologistes i que, per mi, són més aviat uns pobres aiatoles il•luminats i amb un sentit de la realitat més aviat esotèric.

Que per què? Doncs molt senzill. Una xarxa elèctrica és un sistema relativament inestable, a qui van molt malament els canvis bruscos de càrrega. Per molt que els tècnics que estan a la comanda de la xarxa estiguin avisats de que hi haurà una apagada de cinc minuts, no saben ni de quina intensitat serà ni on es produirà. Poden preveure més o menys el que hauran de fer, però hauran, en part d’actuar sobre la marxa.

Un error en aquesta actuació poc corrent pot engendrar, en una xarxa de la que tothom, amb el que ha passat aquest estiu a Barcelona, sap que és deficient, problemes de sobretensions importants que poden fer caure les centrals productores una rere l’altre, causant danys que poden ser importants i dels que, si es produeixen, ens lamentarem més tard.

Quan es diu que la societat actual no vol córrer riscs, penso que no val pas la pena el provocar-los. I això és el que fan els pseudo ecologistes que han tingut aquesta iniciativa. I els rucs que l’han seguit. Entre els que es troba l’ajuntament de Malgrat. Es clar que, en defensa de l’ajuntament podem preguntar-nos si, políticament, podien negar-se a ser coautors d’aquesta ximpleria?