dilluns, de novembre 19, 2007

Cartells en castellà? Why not?

Diuen els diaris que ERC ha discutit una proposta de l’agència publicitària que s’encarrega de la seva campanya electoral, en el sentit que es fessin alguns cartells en castellà. Suposo que es tracta de la mateixa agència que va programar la campanya humans com tu, que va ser, almenys, original.

La proposta està basada en que un 20 % dels votants de la formació independentista no són catalanoparlants, i que voten ERC per motius diferents dels que fan referència a la identitat catalana. Finalment, han decidit no fer-ho, però deixen oberta la possibilitat de fer-ho més endavant.

Un, que és catalanista des d’abans que molts dels dirigents d’ERC tinguessin ús de raó (i no per mèrits propis, sinó per haver nascut ben abans que ells), no és ni nacionalista ni independentista. No és nacionalista perquè no sap què és ser-ho. I no és independentista perquè encara no ha vist publicat enlloc els beneficis que la independència aportarà als ciutadans. Es veu que aquest 20 % que voten ERC i que no parlen català tenen clar que la independència serà beneficiosa.

Penso que ja seria hora que els independentistes fessin l’esforç de fer una llista raonada dels beneficis que la independència en la que ells creuen tant ens aportarà a tots. Els impostos, baixaran o pujaran?, la sanitat, millorarà?, es podran pagar les pensions?, millorarà la seguretat?, l’educació serà tant dolenta com ara?, quina serà la seva repercussió sobre el nivell de vida?, etc.

Ah, i una darrera pregunta: un cop siguem independents, hi haurà una llengua oficial o n’hi hauran dues? I, si n’hi ha una, quina serà?

2 comentaris:

CresceNet ha dit...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

Manel des de l'exili ha dit...

Hi estic molt d'acord que fa falta que és defineixi com voldríem que fos la República de Països Catalans o com a mínim Catalunya independent.
Ja vaig fer un post amb el títol "Independents per reacció o per convicció" a on deia que ningú es fa independentista sinó coneix si serà millor l'opció triada.

Respecte cartells en castellà només si ho fan també en àrab, en Anglès, Francès, i altres llengües que també es parlen a Catalunya cada vegada més.

Això no treu que crec que el castellà també hauria d'ésser oficial amb el català en la Catalunya Independent, malgrat que el català sigui la llengua vehicular en les administracions.