dijous, de gener 08, 2009

Denúncia arxivada

Ens assabentem que la denúncia que l’ajuntament de Malgrat va interposar l’any 2007 contra la revista som-hi! ha estat arxivada pel jutge encarregat del cas. A falta de poder llegir la resolució, podem entendre que el jutge ha estimat que als escrits publicats pel som-hi!, i que segons el govern municipal d’aleshores “ultrapassaven reiteradament els límits legalment establerts, menyspreant, desacreditant o desprestigiant als membres de la corporació local, i en especial a l’alcaldessa”, no hi havia cap delicte de calúmnies ni injúries, ni s’ultrapassava cap límit legalment establert.

Es obvi que m’alegro d’aquesta resolució, en primer lloc pels que fan possible, amb sacrificis personals, la sortida d’una revista com el som-hi!, i que varen ser injustament denunciats. Però també perquè, quan es va presentar aquesta denúncia, vaig mirar amb deteniment els escrits que sobre els membres de la corporació local, i en especial sobre l’alcaldessa, s’havien publicat darrerament al som-hi!, i no hi vaig trobar ni calúmnies ni injúries.

Seria bo que la primera autoritat municipal, a més d’acatar (no faltaria més) la resolució, també tingués la dignitat d’acceptar-la, mostrant implícita o explícitament que es va equivocar al presentar la denúncia.

I no sé si seria demanar massa que es fessin públiques les despeses que l’ajuntament ha hagut de fer per culpa d’aquesta denúncia, que ara podem afirmar que estava del tot infundada.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Posats a demanar també tindríem que demanar que les costes del judici anessin a càrrec del senyor Tágua i senyores Serra i Campoy, i no del poble, que sembla ser que serà qui el pagarà.

Anònim ha dit...

No cal patir gaire per les despeses que haurem de pagar entre tots. Amb els ingressos de les multes que ultimament posa indiscriminadament la policia local, l'ajuntament hi farà front sense problemes. Escric "indiscriminadament", perqué a on em varen posar multa+grua, fa cosa d'un mes, no ha passat dia que estigués plé de gent aparcada, sense cap mena de sanció. No vull ser mal pensat.... Demanaría al responsable de la policía, coherencia.

Anònim ha dit...

Estaria bé que quan fos pública la sentencia, el PSC-CiU i PPC fessin públic un comunicat a la pagina web de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, tal com varen fer quan van iniciar les accions penal i civil, contra el legal representant de la revista "Som-hi!" per un presumpte delicte de calúmnies o injúries.