dimarts, de juliol 07, 2009

Malgrat 1909 – una esquela

El divendres 9 de juliol d’ara fa cent anys, La Vanguardia publicava l’esquela d’un estudiant de Farmàcia de 28 anys, en Joan Esquena i Forroll, fill de Joan Esquena i Torró que, procedent de Sant Esteve d’en Bas, va venir a Malgrat, un cop llicenciat en medicina, per casar-se amb Maria Forroll Gibert, el pare de la qual també exercia com a metge cirurgià a la població.

Els Esquena es van instal.lar a la casa pairal dels Forroll al carrer Bellaire núm.16, i van tenir quatre fills, un dels quals va ser el que va morir l’any 1909, i un altre, en Salvador Esquena i Forroll, va ser metge a Malgrat durant molts anys.

El doctor Joan Esquena i Torró, pare del jove que va morir ara fa cent anys, va ser metge municipal a principis del segle passat, i té un carrer dedicat a la seva memòria.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Interessantíssima informació sobre el meu rebesavi que desconeixia! Moltes gràcies pel recordatori!

Salvador Esquena

Anònim ha dit...

Aquesta informació apareix ja a la desapareguda revista ATENEU, concretament al núm. 3. Es tracta d'un documentat article de Gabriel Collado López que tracta la figura de Joan Esquena. "Al César lo que es del César...!"