dilluns, d’abril 06, 2009

Ajuntaments endeutats

El Punt del dissabte passat ens dóna una llista de l’endeutament, mesurat en euros per habitant, dels ajuntaments més importants de la demarcació de Barcelona. Llista que és molt interessant.

Trobem que l’ajuntament més endeutat dels de la llista és Santa Susanna, amb un deute de 3.046 euros per habitant que, per una població de 3.119 habitants, fa un deute total de 9,5 milions d’euros.

Si ens limitem als pobles veïns, hi trobem que Pineda té un deute de 814 euros per habitant, i Calella de 634. Malgrat és, després de Cornellà, l’ajuntament menys endeutat, amb 158 euros per habitant.

Aquest deute limitat és degut a un retard important en les inversions dels darrers anys, però és una molt bona cosa, ja que permet al municipi de passar aquesta època de crisi fent inversions que permetin de fornir ocupació.

Esperem que el govern municipal ho farà així, i que l’atur a Malgrat, degut a aquesta política de formiga dels exercicis passats, pugui disminuir. El govern municipal té una ocasió per fer, de veritat, una política social eficaç (no hi res de més social que donar feina a qui no en té)

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Tampoc cal anar amb un lliri a la ma. Aquesta gent nomes donarà feina a canvi de vots, com han fet sempre. L'únic que els motiva és la seva perpetuació en el càrrec i poc els importa la forma de fer-ho, seguiran comprant vots com han fet sempre.

Anònim ha dit...

ssr , no es retard en l' inversió, es que del major ingrés es d'on s'han fet les inversions....... 18m €, no se perquè , però sempre queda coix en una part de l'informació quan parla de l'ajuntament, si mira el pressupost de tots els anys, podra comptar l'inversió i l'amortització de crèdit. s'ha fet bona feina i cal dir-ho.i no pot mentir, la feina a tothom no la pot donar l'ajuntament.

Anònim ha dit...

el nivell d'execució de la inversió a Malgrat es troba al límit del que es considera acceptable. No ho oblidem. Si no fas res és lógic que et sobrin diners, oi? No és tan difícil. L'altre tema és, si no està endeutat com és que ara resulta que serveis que s'han mantingut durant anys ara es volen tancar com l'escola de música? i com és que l'argument és econòmic i de gestió?. Jo no parlaria de tanta bona feina en aquest cas.

Anònim ha dit...

Al segon comentari: Té tota la raó, L'ajuntament no pot donar feina a tot-hom, pero el que no pot fer i fà, és donar feina a la gent que saben que els votarà; Malgrat es un poble i ens coneixem tots.....

ssr ha dit...

1. Un endeutament baix no és suficient per afirmar que s’ha fet una bona gestió.

2. Si l’ajuntament té un endeutament baix no és perquè s’hagin reduït les despeses corrents, que han augmentat més de pressa que el producte de la inflació i de l’augment d’habitants, sinó perquè s’han fet moltes menys inversions que les pressupostades.

3. Si l’ajuntament s’endeutés de 50 euros més per habitant (un milió d’euros) podria donar feina, temporalment, a gent que es trobi en gran necessitat. Per exemple, que portin almenys tres anys residint a Malgrat, que estiguin tots els membres adults de la família aturats i que hagin acabat la prestació d’atur. Així es podrien resoldre algunes situacions realment angoixoses. Si aquests criteris es fixen bé, es pot fer una tria de les necessitats molt objectiva.

4. La crisi actual és excepcional. A crisi excepcional, remeis excepcionals.

5. Algun ajuntament ha suspès les festes per dedicar el seu cost a donar feina a gent necessitada.