dimecres, d’abril 20, 2011

La sisena hora

Diré d’entrada que no sé si la implantació de la sisena hora de primària, implantació que es va començar a fer el curs 2006 – 2007, ha estat positiva o negativa. De manera que, quan la consellera Rigau parla de suprimir-la, no sé si té o si no té raó.

El que si sé, en canvi, és que la consellera Rigau em sorprèn. Diu que l’eficàcia de la sisena hora no està provada. L’ex conseller Maragall no va demanar l’avaluació d’aquesta mesura a l’Agència d’Avaluació del Sistema Educatiu, segons diu el seu ex director Jordi Calero. Que es sàpiga, la consellera Rigau tampoc ho ha fet, ja que en cap moment ha presentat cap paper de l’Agència sobre aquest tema.

Es a dir, que paguem entre tots una Agència d’Avaluació del Sistema Educatiu, que compta amb una plantilla impressionant: “un President o Presidenta, amb un Director o Directora i amb un Consell Rector format per representants del Departament d’Educació, dels municipis i del Consell Català de la Formació Professional, a banda de quatre professionals de reconegut prestigi en el món de l’educació, l’avaluació i la prospectiva. L’organigrama es completa amb un comitè científic que assessora a la direcció de l’Agència sobre els projectes que desenvolupa. Estarà integrat per un grup d’entre cinc i deu membres, escollits entre persones de reconegut prestigi tant del país com de l’àmbit internacional”, i no el fem servir per preguntar-li una cosa tan elemental com és quina ha estat l’eficàcia de la sisena hora. I això que el senyor Calero afirma que quatre cursos, ja gairebé cinc, són suficients per treure conclusions sobre molts aspectes. Conclusions que ningú sembla tenir cap interès a conèixer.

Possiblement l’ex conseller i la consellera actual siguin els que necessiten d’unes quantes hores de reciclatge sobre la manera de gestionar els nostres impostos, ja que no interessar-se l’un si la sisena hora era eficaç, i voler-la suprimir la segona abans d’avaluar la seva eficàcia, són dues coses incomprensibles pel pobre contribuent. I més quan es compta amb una Agència d’Avaluació tant conseqüent ( i que no deu resultar gratuïta).

Encara que ja hi hauríem d’estar acostumats. Hi ha algun polític que hagi avaluat de manera rigorosa alguna cosa que hagi fet o que hagin fet els altres? Jo no en conec cap. Així anem en aquest país. I això que el President ens deia que tindríem el govern dels millors. Si aquests són els millors, que Déu ens agafi confessats.

1 comentari:

Anònim ha dit...

xapó!