dissabte, de maig 07, 2011

Aliances postelectorals

Ara que ha començat la campanya, ens llegirem els programes electorals, per intentar d’esbrinar quins podran ser els pactes postelectorals, que és probable que n’hi hagi, ja que serà complicat que alguna llista tingui majoria absoluta. Ara per ara, ens acontentarem fent algunes consideracions sobre el pacte actual i un futur pacte que alguns pressenten.

Deia la Vanguardia fa un parell de dies que el tripartit “ressuscita” cara a les properes eleccions municipals, ja que han vist dinar junts a un restaurant de Barcelona als tres caps del PSC, d’ERC i de Iniciativa.

Pacte PSC - ERC? Fa uns dies, el Punt, per boca (millor dit, per ploma) de la seva corresponsal, Teresa Márquez, afirmava que, a Malgrat, “ERC canvia de candidata després de vuit anys i obre la porta, encara que només sigui una mica, a una millor entesa amb un PSC fins ara poc predisposat a pactar amb forces d'esquerres”. Fa unes setmanes s’han vist moviments des de l’Ajuntament cap al començament del carrer del Mar, que algú ha interpretat com un primer pas per un pacte.

I el pacte actual PSC – PP? Si es reconduís, és de suposar que la persona de confiança de la regidoria d’inserció laboral, de la que el ple del 5 de juny del 2008 va aprovar-ne la contractació com a personal eventual, seguiria al seu lloc, ja que, segons va dir l’alcaldessa en aquest ple, aquesta contractació es va “plantejar en el moment del pacte”, “atès que la regidora del PP volia tirar endavant alguns projectes”. La retribució de l’any 2010 d’aquesta persona de confiança va ser de 20.204,68 euros, segons es pot veure als comptes de l’ajuntament de l’any passat, xifra a la que se l’hi ha de sumar el cost de la seguretat social per valorar el cost d’aquest pacte per les arques de l’ajuntament. Si el pacte no es reconduís, és de suposar que aquesta persona no seguiria a la plantilla de l’ajuntament, amb l'estalvi conseqüent.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Un futur pacte del PSC amb ERC, de fer-se, significaria la pèrdua immediata de la confiança dipositada en aquest partit per part de molts dels seus fidels votants. Que vagin en compte amb el que fan l'endemà de les eleccions.

Anònim ha dit...

Espero de la seva visió de la política municipal una anàlisi d'altres possibles aliances. No voldría concloure que vostè creu que CiU obtindrà un resultat que li doni majoria absoluta,oi?

Anònim ha dit...

Què hi diu Esquerra?

ssr ha dit...

Per respondre a l'anònim de les 9.03, al principi del post dic que "serà complicat que alguna llista tingui majoria absoluta".

Pel que fa a altres possibles pactes, quan en tingui alguna informació o em sembli, pel que pugui llegir als programes electorals (per ara només he trobat el de CiU, a la web d'ERC de Malgrat, on diu programes electorals, és buit), que en puc treure alguna conclusió, ja ho escriuré.

Anònim ha dit...

http://www.esquerra.cat/municipals2011/programa/m2011-directrius.pdf.

Anònim ha dit...

Jo crec que encara és precipitat parlar de pactes. Es podrà a começar xiuxiuejar a partir de les 10,00 del vespre del 22 de maig però no pas donar per fet res de res. En referència al primer post de les 11,00 pm dir que en certa manera té raó, hem de tenir, tots plegats memòria del que ha sigut aquests darrers vuit anys i sense oblidar alguns d'anteriors. Els qui fem confiança a la candidatura d'ERC-Malgrat crec que no ens decebran. Crec que l'Obdúlia té les idees bastant clares i un ferm sentit comú.
P.M.

Anònim ha dit...

SSR,
els periodistes no són transcriptors, són tendenciosos, ja se sap, si no hi fiquen cullerada no queden contents.

Anònim ha dit...

El programa de CiU que vostés anomenen es buit de concresió. Perdoneu però algú ho havia de dir amb il.lusió!

Anònim ha dit...

El programa de CIU s'ha explicat a molts actes i a molta gent al detall.

Anònim ha dit...

Per què per defensar el teu projecte has de desmerèixer la proposta d'altres? sempre sou els mateixos i feu el mateix.