dilluns, de maig 02, 2011

La plantilla de l’Ajuntament i els sous dels polítics

En el gràfic podem trobar l’evolució del personal de l’Ajuntament, que va augmentant any rere any, malgrat la crisi. A notar que, al gràfic, no hem tret les 4 persones de Turisme que, provisionalment, han passat a l’empresa Malgrat Turisme, S.L. La plantilla s’ha dividit en categories professionals: A1, A2, C1, C2 i E.

Les variacions respecte de l’any anterior són:

Categoria A1: + 1, tècnic superior jurídic administratiu
Categoria A2: + 3, 1 tècnic de gestió tributària, 1 director de Ràdio Malgrat, 1 arquitecte tècnic
Categoria C2: -1, oficial d’enllumenat


A notar que, entre 2007 i 2008, la meitat dels C2 van ser promocionats a C1.

Al compte general de l’any 2010 es publiquen els sous dels polítics de l’any passat. Com que no són cap secret, els reproduïm aquí. Això permetrà de jutjar si, com diu algú, són insuficients, tenint en compte la responsabilitat i la càrrega de treball que comporta el càrrec.


12 comentaris:

Anònim ha dit...

Dramàtic i escandalós els sous que s'atorguen en relació a la poca feina que fan.
Especialment desorbitat el sou de la Mérida, l'Aubanell i la Vega, tres vedettes del dolce far niente.
És un luxe mantenir per més temps aquest elenc consistorial. Malgrat en ple ha de reaccionar davant de tanta disbauxa retributiva.

Anònim ha dit...

Ssrabat, estàs segur que els partits actuals a l'oposició es rebaixarien el sou i reduirien les plantilles actuals de personal de l'Ajuntament?
No t'ho creus ni tu, això.

ssr ha dit...

Jo no crec ni deixo de creure res. Em limito a copiar el que diu el document publicat per l'ajuntament, i que cadascú en tregui les conclusions que vulgui.

El que sí puc afirmar és que, a l'empresa privada, una persona que sigui responsable de més de 200 persones i que hagi de gestionar més de 20 milions d'euros, tindria un sou bastant més elevat que el que té l'alcaldessa. Una altra cosa és la manera com es considera, a l'empresa privada, que la teva gestió ha estat o no ha estat bona. Una manera molt diferent de com es considera a un ajuntament. Potser d’aquí ve aquesta diferència de sous antre el públic i el privat.

Anònim ha dit...

A cala Mérida és habitual un sou extra, fan turnos marit i muller

Anònim ha dit...

Algú de dins de l'ajuntament pot explicar, amb claredat i documentadament, en què consisteix la feina que ha fet la Vega al llarg dels quatre anys del seu vergonyant pas per la casa de tots, a part de col·locar-se ella mateixa i a mitja dotzena dels seus esbirros?
1:20 Va, atreveix-te a parlar-ne

Miquel ha dit...

Crec que una qüestió molt interessant seria analitzar si qualsevol d'aquests regidors amb càrrec podria cobrar unes retribucions similars en qualsevol altre àmbit professional més enllà de la política.

Anònim ha dit...

Molt encertat el teu comentari Miquel, de l'equip de govern actual, tret de l'Aubanell, la Mérida i en Puignou, els demés només accedirien a tenir un sou similar al que tenen fent de polítics si es dediquessin a robar carteres.

Anònim ha dit...

http://diarimaresme.com/2011/alcaldable-2-0-neus-serra-ciu/

Per si us serveix pel debat. Alguns si proposen replantejar aquest capítol. Evidentment, ningú retallarà la plantilla actual de treballadors, perquè un Ajuntament necessita una plantilla per donar els serveis.

Anònim ha dit...

Sr Rabat, deu haver-hi un error en les xifres que ha presentat. La sra Mèrida va renunciar a les competències de regidora d'urbanisme perquè tornava a la seva feina de professora amb la qual cosa no fa jornada complerta a l'ajuntament. Els números que presenta no deuen coincidir amb el que cobra fent mitja jornada a l'Ajuntament i més, tenint en compte que, ara, per les tardes l'ajuntament està tancat.

Anònim ha dit...

Si ara a la tarda l'ajuntament està tancat, vol dir que tots els regidors fan mitja jornada. Per tant, seria just que tots cobressin la meitat del sou.
La lluita contra la crisi tindria que començar per aquí, l'ajuntament donant exemple d'austeritat al poble.

ssr ha dit...

Comentari de les 3.37: això és una còpia (copiar i enganxar) del que ha publicat l'ajuntament. Si hi hagués un error, seria de l'ajuntament, però no ho crec.

Anònim ha dit...

Està clar que no hi ha cap error. La sra. Merida va tornar a la seva feina el setembre 2010 (quan comença el curs). Cobrant el mateix sou fins acabar l'any, sumat al sou de la seva feina...

I si no recordo malament l'ajutament es tancada en els darrers 5 mesos, és a dir, des del mes de gener.

Com molt bé s'exposa en aquest bloc "Al compte general de l’any 2010 es publiquen els sous dels polítics de l’any passat", estem parlant de l'any 2010.

Feu el favor de no distorcionar la realitat. que d'aixo els socialistes en tenir la mà trencada.