dijous, d’octubre 18, 2012

Independència i cartera


Seguim amb La Contra de la Vanguardia. Avui li ha tocat el torn al senyor Charlie Jeffery, catedràtic de Ciències Polítiques a Edimburg, ciutat que, com tothom sap, es troba a Escòcia. Naturalment, parla del referèndum per la independència d’Escòcia.

A Escòcia hi ha, diu l’entrevistat, entre un 25 i un 30 % de persones que votaran sí, amb el cor, a favor de la independència. Hi ha un 30 % que votaran, també amb el cor, que no. Queda un 40 % de persones indecises, que no votaran sí o no amb el cor, sinó amb la cartera.

Estic convençut de que a Catalunya passa exactament el mateix. Estan apareixent multitud d’articles als diaris intentant demostrar que, amb la independència, els catalans viuran pitjor, i una multitud que diuen exactament el contrari. I això només és el començament.

Penso que, d’una manera o d’una altra, a Catalunya també hi haurà un referèndum consensuat. I que, com a Escòcia, es decidirà per la cartera. Queda molt per escriure sobre si els catalans viuran millor amb independència que seguint com avui. Queden dos o tres anys per convèncer uns i altres. Per ara, gairebé tot el que he llegit sobre el tema no deixa de ser pura brossa, escrits sense cap ni peus. Veurem si la qualitat dels estudis econòmics millora. Per ara, el que em sembla que ho fa millor és en Sala i Martín.