El president de CiU, el senyor Artur Mas, ha dit que preveia problemes en les relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya si el Tribunal Constitucional fes embarrancar el nou Estatut. Ha declarat també que “estem en un moment de politització de la justícia espanyola. Es un tema molt greu.”
El senyor Mas ha desaprofitat una ocasió de callar. Què vol dir amb això de que preveu problemes entre Catalunya i la resta d’Espanya? Quin tipus de problemes?
Quan un líder polític parla de politització de la justícia és com quan un entrenador d’un equip de futbol que juga molt malament acusa d’una possible derrota, abans de començar un partit, a l’àrbitre. Es difícil que un entrenador admeti que el problema és que el seu equip juga molt malament. Perquè el podrien fer fora.
Tots recordem com es va gestar al nou Estatut. Quan llegies el diari, en aquella època, passaves de llarg on es parlava d’aquest tema. Quantes trifulgues, quants entrebancs entre uns i altres, tots molt catalanistes, això sí. El tema de la redacció del nou Estatut avorria a la majoria dels ciutadans.
L’Estatut va ser elaborat amb una gran frivolitat. Tècnicament és defectuós (i això fins i tot ho he vist jo, que són de ciències). El text és moltes vegades confús i, segons diuen molts experts (i no tots anticatalans), té parts de molt dubtosa constitucionalitat.
El senyor Artur Mas va ser un dels principals artífexs del nou Estatut. No vol admetre que el problema no es troba en el Tribunal Constitucional, sinó en el propi Estatut. Si el Constitucional declara inconstitucionals aspectes fonamentals del text, no busquem l’explicació en la politització de la justícia. Si som honrats, haurem d’admetre que som nosaltres els que ho hem fet malament.
CiU s’ha caracteritzat sempre per una certa continència verbal. El senyor Mas sembla haver canviat aquesta manera de fer de CiU. Em sembla que s’equivoca. No m’estranya que el seu lideratge hagi estat discutit aquestes darreres setmanes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada