dimarts, de juliol 17, 2007

El Pla Local de Joventut


M’he interessat per aquest Pla, aprovat al darrer ple de l’antiga corporació, el mes de maig d’aquest any. Tinc curiositat per veure què hi pot haver dins d’un document d’aquest tipus. Heus aquí el què he pogut trobar a la web municipal: un resum del tal document. El tal resum diu:

Aquest pla coordinat per la Regidoria de Joventut es va començar a elaborar a principi del 2006 i ha comptat amb el suport tècnic del Consell Comarcal del Maresme. El pla és un document tècnic de treball que neix d’una diagnosi de la situació actual i una proposta de futur.

El Pla Local de Joventut marca l’estratègia i el projecte per millorar la situació de partida dels joves del municipi. No és un document tancat, sinó que ha estat concebut com el punt de partida per a la implementació d’una política municipal de Joventut fonamentada en les necessitats i problemàtiques dels joves. El pla està pensat com a una eina per conduir i afavorir la reflexió i el debat en el si de l’ajuntament i sobretot amb els joves.

El pla està estructurat en tres nivells:

-El diagnòstic
-La proposta de línies d’actuacions i els objectius estratègics
-Les eines de gestió del pla

El Pla Local de Joventut, que té una vigència de 5 anys, es basa en quatre àmbits d’actuació, a partir dels quals es concreten accions concretes:

-Autonomia i emancipació: es proposen els eixos següents habitatge, informació i orientació, treball, mobilitat i les TIC
-Qualitat de vida: es proposen els eixos de salut i temps de lleure
-Participació i ciutadania activa: es proposen els eixos d’associacionisme i iniciatives, dinamització juvenil i interlocució
-Ajuntament al servei dels joves: es proposa l’eix de treball transversal


Llegit això, no hi entenc res. Es més, diria que el que ha redactat aquest resum, tampoc no ha entès res del Pla. Penso que el responsable de la regidoria de Joventut hauria de penjar a la web de l’Ajuntament el document sencer. Potser, llegint-lo bé, tindríem una sorpresa, i hi trobaríem un document útil i ben fet. Per ara, però, amb la informació que en podem tenir, segueixo pensant que es tracta d’un d’aquests documents buits de tot contingut, amb idees generals sense cap concreció, als que estem acostumats els que hem treballat en llocs de responsabilitat en una multinacional. En resum, pel que en sabem, un paper per fer maco i res més.

Espero poder canviar d’opinió aviat, si el regidor corresponent ens facilita el Pla sencer.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

jo el tinc, encara que per cert no l'he llegit. Vols que te l'enviï? Dona'm una adreça i te'l envio...

ssr ha dit...

La meva adreça és s.sanchez.rabat@telefonica.net

Merci per l'ajuda.