dimarts, de setembre 18, 2007

Novetats sobre la depuradora

Si no es presenta el projecte abans de principi d’octubre a la Unió Europea, es perdran definitivament els 14 milions d’euros d’ajuts promesos, i per tant la construcció de l’equipament podria arribar a perillar.

Degut a això, el senyor Fèlix Baltasar, conseller de Medi Ambient, està buscant una data a la seva ocupada agenda per poder reunir-se la setmana que ve, al Consell Municipal del Maresme, amb els alcaldes de les poblacions afectades per la depuradora, amb el fi de trobar un acord unànime per a l’emplaçament definitiu de l’equipament, ja que la seva construcció s’arrossega des de fa quinze anys.

La ubicació a primera línia de la platja de Pineda, que el setembre del 2006 era l’opció triada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), ara ja no sembla tan definitiva. El rebuig manifestat tant socialment com políticament ha forçat l’ACA a recuperar una opció que va ser desestimada per l’exconseller de Medi Ambient Salvador Milà l’abril del 2005: l’antiga pedrera de Montpalau, al nord de Pineda.

Una moció del govern pinedenc –el PSC i ERC– el juliol passat, que no va obtenir el consens de tots els grups, tornava a oferir l’opció de Montpalau, encara que mantenia com a millor lloc el pla de Grau de Malgrat, després que l’alcaldessa de Malgrat oferís aquest emplaçament a canvi d’una subvenció molt important pel futur Auditori que vol construir.

Tant el rebuig veïnal com el d’entitats ecologistes i el dels mateixos partits polítics de Pineda –que van fer de la depuradora el pal de paller dels seus programes electorals per fer-la fora de la platja– han obligat l’ACA a treure del calaix l’emplaçament de l’antiga pedrera de Montpalau, projecte que, tot i estar adjudicat i en ple procés, va ser desestimat pel mateix conseller Milà, que el va qualificar de nyap.

Es a dir, que sembla que la setmana que ve hi haurà novetats sobre la depuradora. L’alcaldessa de Malgrat, pel que llegim, assistirà a aquesta reunió “decisiva”. Seria important que hi assistís amb una proposta consensuada. No fos cas que tornés a proposar el Pla de Grau, de manera imprudent i, sobretot, sense tenir-ne el mandat. Perquè ara ja no té majoria absoluta. I l’oposició té el seu mot a dir sobre aquest projecte, o al menys així ho esperem tots.

Font: Diari El Punt del 18.10.2007

2 comentaris:

Anònim ha dit...

De la reunió d'avui entre el Director General de l'ACA i tots els equips del consistori no en dius res. Veig que no interessa?

ssr ha dit...

Si no estic equivocat, la reunió de la que parleu no és pas una reunió sobre la depuradora, sinó sobre el cobriment i la canalització de la riera. Es la raó per la que no en dic res, ja que el meu escrit no és sobre la riera, sinó sobre la depuradora.

De tota manera, merci pel vostre comentari.