diumenge, de desembre 09, 2007

El nou camp de futbol


He de reconèixer que no tinc res a dir sobre l’emplaçament del nou camp de futbol, que estarà al costat del cementiri. Si a mi m’agradés el futbol, imitaria en Gerorges Brassens, que va dir que volia ser enterrat a la platja de Sête (el seu poble) per poder veure de prop el cuixam de les banyistes, i demanaria que se m’enterrés en un nínxol amb vistes al nou camp per poder veure els partits.

He de reconèixer, també, que no tinc res a dir sobre el que la gespa sigui artificial. Encara que una gespa artificial hagi estat feta a base de petroli, i hagi necessitat, per la seva fabricació, un cert munt d’energia, amb la seva corresponent emissió a l’atmosfera de gasos d’efecte hivernacle, mentre que la gespa natural contribueix a reduir el CO2. Però com que ens asseguren que el projecte del nou camp s’ha redactat amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, vagi una cosa per l’altre.

He de reconèixer, també, que em sembla be que el nou camp admeti 1860 usos setmanals, mentre que el camp actual en pateix 954 quan no hauria de passar dels 795. No he entès molt bé el que volen dir aquestes xifres tan exactes, però penso que les del nou camp deuen ser millors que les de l’antic.

He de reconèixer que no sé si és veritat que l’emplaçament del nou camp de futbol estigui situat en una zona de la que s’ha de destacar la seva facilitat d’accessibilitat, mobilitat i aparcament. Però si ens ho diuen els que hi entenen, deu ser veritat.

Finalment, he de reconèixer que no tinc res a dir sobre els sis vestidors pels jugadors, els vestidors pels àrbitres, els magatzems, la graderia per tres-centes persones, el servei de bar, els serveis públics, la recepció i la sala multifuncional dels que disposarà el nou camp.

- Vols dir que no fas catúfols?, em diu en Janí. Es la primera vegada que et sento dir que no tens res a criticar sobre alguna cosa que fa l’Ajuntament.

- Mira, Janí, li responc, el que em sembla millor del nou emplaçament del camp de futbol és que deixarà un espai lliure important a la ubicació actual, on s’hi podrà fer un espai verd, un espai d’esbarjo, que tots podrem gaudir.

- Ara si que veig que desenes, em contesta, enfadat. Tu mateix vares escriure, comentant el ple de l’Ajuntament del mes d’agost, sobre un conveni del 2002 amb els propietaris del terreny on ha d’anar el nou emplaçament, que fa que aquesta zona verda desapareixi del mapa, i es converteixi en zona edificable. A la ubicació actual del camp de futbol hi haurà cases.

- Què vols que t’hi digui, Janí?. Si hi ha un conveni signat l’any 2002, s’haurà de respectar, encara que ens dolgui. Es veu que l’any 2002, les autoritats municipals de Malgrat no eren com les d’ara, que són sensibles per conservar les zones verdes existents i crear-ne de noves, repartint-les per tot el poble, per fer-nos la vida més agradable. Els hi agradava més edificar i edificar que no pas aprofitar les oportunitats per fer zones verdes i d’esbarjo ben repartides per la població. Per cert, te'n recordes de qui era la primera autoritat del poble l’any 2002? Ara mateix no em ve a la memòria.

8 comentaris:

MALGRATOT ha dit...

Pots explicar-li al Jani que la màxima autoritat del poble és la mateixa des de l'any 1991, es a dir fa 16 anys que amb les seves... arts ha convertit el poble en un perfecte model de nou i avantguardista urbanisme, superant de molt el nostre referent santcolomenc, cosa aquesta confirmada per tots els nouvinguts d'aquesta bonica població del cinturó industrial de Barcelona gens dotada, com sabem, de pistes de petanca. Setze anys plantant arbres arreu, setze anys plantant totxanes arreu ens han convertit en l'enveja de tots els nostres veïns maresmencs que ara poden venir a fruir del magnífic parc F. Macià, mentre als malgratencs ens cau a l'altre costat del turó, lluny, molt lluny del nucli urbà, però ja se sap que mai plou a gust de tots i ens queixem per vici. Sempre ens quedarà el consol d'anar a passejar pel magnífic passeig de llevant, lloc on després d'innombrables intervencions, replantacions i esforços al llarg dels anys, encara sembla un passeig de típica ciutat nord-africana. Que s'alegri en Jani que finalment tindrà verd, molt verd, encara que sigui de plàstic, per pixar-si a gust.

Anònim ha dit...

molt sa edificar un col.legi i un camp de futbol darrera La Proquima, La Henkel i la Bohringer.
Darrera una zona industrial en potenciaq.
Pregunteu als veins per les olors.

Anònim ha dit...

molt sa edificar un col.legi i un camp de futbol darrera La Proquima, La Henkel i la Bohringer.
Darrera una zona industrial en potenciaq.
Pregunteu als veins per les olors.

Anònim ha dit...

s'ha de tenir nassos fer un camp de futbol darrera unes fàbriques químiques, a les afores de la poblacio, i d'urgència, perque l'han de tenir llest al setembre

Anònim ha dit...

Per quim motiu s'ha de tenir llest al setembre? Algú ho sap?

Anònim ha dit...

hi ha un compromís d'edificar el camp de futbol, el mateix Viñolas ho va dir en un Ple sense cap vergonya.

Anònim ha dit...

I faran un projecte a corre-cuita sense esperar el pla d'equipaments esportius que hauria de planificar les necessitats de Malgrat. Perquè no fer com a Pineda o Blanes i plantejar una ciutat esportiva on els serveis bàsics estiguin agrupats? Vaig demanar una reunió al senyor Vinyoles el mes d'agost per tractar del tema i encara l'espero.
Marc Monguilod

MC ha dit...

Blanes? Ciutat Esportiva? ostres Marc, n'hauríem de parlar. No és el millor expemple.