divendres, de desembre 14, 2007

Una setmana moguda

Pel que fa a la riera i a l’arbreda de Can Feliciano, la setmana ha estat moguda.


L’absolució

Primer, la sentència, que ha estat absolutòria pels set acusats. Com era lògic. Encara que, amb la justícia, la lògica de vegades falla. Felicitats a tots. Es d’esperar que tothom, a Malgrat, s’hagi alegrat d’aquesta absolució, fins i tot l’equip de govern de l’ajuntament.


La reunió

Segon, la reunió amb l’ACA. Molt interessant. Molt aclaridora. Pel que he llegit, en subratllaré els punts següents, que, al menys per a mi, són novetats:

- el nou projecte de l’ACA obligarà a tallar divuit arbres, mentre que l’antic n’obligava a tallar vint-i-un.

- l’alcaldessa, finalment, ha fet públic el que tots sabíem: que el seu objectiu era, i és, cobrir la riera al tram de Can Feliciano.

- l’ACA ha afirmat que el tal cobriment no és possible, ja que els murs del caixó projectat s’haurien de reforçar, cosa que, ni estava prevista al projecte, ni es farà.

- amb la solució modificada, es millora significativament el comportament hidràulic del carrer de Riera amb la reposició del pont existent.

Que el nou projecte talla gairebé tants arbres com l’antic no deixa de ser una mala notícia.

Que l’alcaldessa volia cobrir més endavant la riera al tram de Can Feliciano, era sabut. Que no es pugui fer, és nou. La proposta de l’alcaldessa de fer el cobriment amb fusta és entendridor. No diré que, tècnicament, no es pugui fer. Però una passarel•la de fusta de set metres d’amplada, sense possibilitat de recolzar-la al mig és un risc que jo no prendria. I si es fes, Déu me’n guard de passejar-m’hi pel damunt.


El que ve

Tenim, doncs, tres solucions per decidir: deixar les coses com estan, fer el primer projecte de l’ACA (el caixó), o fer el segon projecte de l’ACA (la riera naturalitzada i un canal sota del carrer de Can Feliciano). Quins són els inconvenients i els avantatges de cada solució?

Deixar les coses com estan:

Avantatge: l’arbreda es salva sencera.

Inconvenient: la capacitat de la riera queda com ara, que és de 25 metres cúbics per segon, cosa que no deixa dormir bé l’alcaldessa.

Primer projecte de l’ACA:

Avantatge: la capacitat de la riera augmenta a 61 metres cúbics per segon, el que farà que l’alcaldessa dormi perfectament.

Els inconvenients són:

- s’hauran de tallar vint-i-un arbres

- com que la riera no es podrà cobrir en aquest tram, ens quedarà un caixó de formigó a la vista, que acabarà com el de la riera de Canet, tan explícitament ensenyat al DVD de l’ajuntament, al minut 9:17, com a exemple del que tindrem a Malgrat de fer-se aquesta solució, i que no deixa de ser una veritable porqueria, tot ple de pintades (i després diran que el DVD de l’ajuntament no serveix per res)

Segon projecte de l’ACA:

Els avantatges són:

- la capacitat de la riera augmenta a 61 metres cúbics per segon, el que hauria de fer que l’alcaldessa dormís perfectament (encara que ho dubto)

- quedarà una riera naturalitzada, molt més agradable a la vista que el caixó tipus Canet.

- es millorarà el comportament hidràulic al carrer de Riera.

Els inconvenients són:

- s’hauran de tallar divuit arbres.

- s’haurà de fer obres al carrer de Can Feliciano i al pont del carrer de Riera.

- el temps d’execució i el cost seran més importants.


Ara toca decidir. Ho farà el ple de l’ajuntament, on les posicions de setze dels disset regidors sembla clara. No m’agradaria estar dins de la pell de la regidora que, per acció o per omissió, ha de desempatar.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

M´agrada el teu resum. Ho dius molt bé, avantatges d´un i altre projecte de manera ben objectiva. Com segueixo el teu bloc i veig que tens coneixements del tema, m´agradaria saber la teva opinió sobre el calaix complementari que passaria pel carrer de Can Feliciano. L´ACA garanteix que està previst que acabada l´obra admeti trànsit rodat. Llavors, jo entenc que no suposa tanta afectació com ens volen fer creure. Només una mica més de molèstia per les obres. A canvi rebem la millora del pont i la millora de l´entorn. Voldria saber que en penses, prquè realment també és una obra complexa.
Neus Serra

ssr ha dit...

Penso que, si l'obra del canal es fa correctament, no hi ha problema perquè hi passi el trànsit rodat pel damunt. Amb les poques informacions que tinc, que no són més que el document de l'ACA, no és possible de confirmar que serà així. Però si recordem, per exemple, que a Barcelona, al carrer d'Aragó, hi ha trànsit rodat, i quin trànsit rodat, sobre el caixó de la via del tren, és clar que el trànsit rodat sobre una obra com la del caixò del carrer de Can Feliciano no és pas molt complicat de relitzar.

Un cop es publiqui, si es publica, el projecte detallat del canal tindrem més informacions que ens permetran d'avaluar si el que diu l'ACA correspon a la realitat.

Però el que m'agradaria subratllar és que, amb el nou projecte es millora el comportament hidràulic al carrer de Riera. Només per aquesta millora, i deixant a part l'estètica, penso que, tècnicament, la nova solució de l'ACA és molt millor que la primera.

Gràcies pel comentari.

Anònim ha dit...

Hola ssr,
sobre el teu comentari del principi de l'escrit, em sap greu decepcionar-te (si és així): "és d'esperar que tothom, a Malgrat, s'hagi alegrat d'aquesta absolució, fins i tot l'equip de govern de l'ajuntament". Que un dels motius entre d'altres també importants, va ser el de els sentiments, cosa que l'equip de govern actual n'està molt mancat. Jo, com encausat, igual que'ls altres companys de "banquillo" i els seus familiars, no ens mereixíem haver arribat a aquest extrem, de la manera que s'ens va criminalitzar per defensar uns arbres i un paratge (ho tornaria a fer). Això ho dic perquè, primer com a persona i després com a ciutadà de Malgrat aquests sentiments es podien haver suavitzat si algún dels components de l'equip de govern del psc-PSOE, hagués sigut capaç de dir ni tant sols,-enhorabona per l'absolució-.
Això no ha sigut així, per tant dic públicament, menys cops al pit, que jo puc arribar a perdonar però no oblido. Desitjo que el temps posi les coses al seu lloc.

josep gelpí i castellà
Ciutadà de Malgrat i regidor independent per ERC a Malgrat.

Anònim ha dit...

M'en havia oblidat,
m'ha agradat la teva exposició del tema, també crec, que objectiva. Gràcies.

josep gelpí

Anònim ha dit...

Felicitats per l'exposició.

Només un comentari: considerar que la responsabilitat última és de la regidora del PP no ho trobo correcte. La resta de regidors del PSC són caps pensants i, he d'entendre que tenen la capacitat per reflexionar. Sé que, a Malgrat, hi ha molta gent dins del PSC que no està d'acord amb els raonaments de l'alcaldessa i crec que és responsabilitat seva fer-la reflexionar i adonar-se del greuge que pot suposar la seva actuació.

Anònim ha dit...

Josep:
Aquesta signtura de regidor independent per ERC vol dir que ja estàs al Grup mixt?

Anònim ha dit...

Contesta a pesigolles:
primer hauries de revisar les últimes llistes municipals en la que em vaig i com presentar. Al fet que hagi signat com a regidor independent no vol pas dir que jo estigui al grup mixt ni tant sols que m'hagi passat pel cap, sino que aquesta és la realitat. Ho traduiré: "l'habit no fa el monjo" no cal tenir (carnet) sino ser el que tu vols ser, creure amb alló que creus i fas i fer costat als qui s'acosten més als teus ideals, encara que sempre hi poden haver mancances, però de ben segur que, junts ho acoseguirem. No m'agradat mai lluitar per causes perdudes, encara que sí, reconec que, difícils. Espero que t'hagi respost a la teva pregunta, sino fos així, ja saps on trobar-me i en parlem, això sí, em complauria tot fent, encara que sigui, un cafè, crec que'ns podríem explicar moltes coses satisfactòries per ambdues parts.
Salut i si no ens veiem molt Bones Festes de Nadal i de Cap d'Any.
josep gelpí

Anònim ha dit...

Yo a los d'Esquerra..ni agua.

Anònim ha dit...

Ja podeu començar a enfilar-vos altre cop als arbres.