dimecres, de gener 09, 2008

I la costa continua retrocedint

Aquesta impressionant imatge del retrocés de la costa a Blanes l’he treta del blog La Natura al Baix Tordera, del 8 de gener.

I ara, la “nova” solució per s’Abanell, perquè aquest estiu s’hi puguin banyar, serà la de tornar a treure sorra del davant del cap de la Tordera..., quan tots sabem el què ha esdevingut la darrera actuació d’aquest tipus.

Els comentaris que hi fa el company blocaire són dignes de ser llegits. Els reprodueixo:

Finalment, i tot i que s’han explicat les causes, les possibles solucions, així com els inconvenients i la inutilitat d’abocar sorra dragada que amb el següent temporal desapareix... finalment... més del mateix i a costa de perjudicar la única zona humida d’aquest tram del litoral.

Ni es té en compte ni es diu...

Més retrocés de la costa a la desembocadura = menys superfície natural i salinització = menys biodiversitat i més pressió humana = més deteriorament i menys atractiu = més oblit per part de les administracions = més artificialització = pèrdua d’un espai natural?

Més dragatges davant del delta = més deteriorament de les comunitats animals del fons marí = més temps de regeneració = menys biomasa i biodiversitat = menys recursos pesquers = menys recursos alimentaris per a les aus marines = menys pesca i menys aus marines.

Més esculleres de pedra i artificialització de la costa = menys superfície i menys atractiu = menys turisme familiar o de qualitat = menys recursos econòmics i més turisme de borratxera = més despeses municipals i més problemes = cap a on vol anar Blanes?

Entre altres, però la gent vol sorra ja, oi?


Aprovarà aquesta vegada el ple de l’ajuntament de Malgrat una moció contra aquesta nova barbaritat?

1 comentari:

Anònim ha dit...

l'equip de govern de Malgrat (PSC-PP) comet irregularitats al finançar l'enviament de postals de Nadal a nom del Partit Popular, l'acció és motiu de denuncia. Avui són 70 euros, demà quan?

els grups a l'oposició què pensen fer?