dissabte, de febrer 07, 2009

Dues notícies dels pobles veïns

Al diari El Punt d’avui es publiquen dues notícies sobre els pobles veïns. No cal pas fer massa comentaris per sentir una certa enveja d’algunes coses que es fan al voltant nostre.

Consulta popular a Tordera sobre l’ARE

La primera fa referència a la consulta popular que s'està preparant a Tordera sobre la conveniència o no de tirar endavant l’ARE (àrea residencial estratègica) prevista a aquesta localitat. Aquest és un exemple de democràcia directa que, sense abusar, és una pràctica molt bona per la salut democràtica d’un poble. Res a veure amb el que es fa Malgrat.

Serà l'1 de març. Tots els grups que integren l'Ajuntament de Tordera van decidir en una reunió dijous a la nit el dia i les característiques de la consulta popular sobre el desenvolupament d’una àrea residencial estratègica (ARE) al veïnat de Sant Pere. Es confirma que l’activitat s’obrirà a tots els veïns majors de 18 anys i que es farà en horari de matí i tarda. S’habilitaran tres meses per fer les votacions en equipaments encara per determinar: una al mateix veïnat de Sant Pere, l’altra al nucli urbà i una tercera al sector Sant Jaume / Sant Andreu. La composició de les meses estarà formada per un funcionari de l'Ajuntament i dues persones del municipi que estiguin en situació d’atur, i que s’escolliran de la base de dades del Servei Local d’Ocupació. A aquests veïns se’ls remunerarà la jornada igual com es faria durant una jornada electoral.

D’altra banda, per garantir la màxima informació sobre l’ARE de Tordera, des del consistori s’ha previst la publicació d’un butlletí informatiu municipal específic sobre l’àrea estratègica, una sessió informativa amb un tècnic expert en la matèria, un debat públic i es distribuiran pancartes informatives per recordar el dia i el motiu de la consulta.

Tots els grups polítics van decidir que tant la vinculació com la validesa del resultat s’estudiarà en funció del percentatge de participació, que s’espera que sigui alt.


Set pobles del Maresme s’uneixen per ajudar a afrontar la crisi

Una iniciativa que sorgeix de les àrees de Promoció Econòmica de cada ajuntament. Malgrat no hi és. Serà perquè a Malgrat no hi ha cap àrea de Promoció Econòmica?

Set ajuntaments de la comarca s’han posat d’acord per organitzar unes jornades i donar un cop de mà als empresaris per afrontar la crisi. La iniciativa sorgeix de les àrees de Promoció Econòmica dels ajuntaments d’Argentona, Canet de Mar, Montgat, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta i Tordera, que s’han posat d’acord per unir esforços i ajudar el teixit empresarial. Les jornades anomenades Getting Contacts! pretenen posar en contacte els empresaris més propers perquè ampliïn les seves relacions i acabar fent negoci.

Des dels ajuntaments es farà arribar per correu electrònic el formulari d’inscripció als empresaris i un senzill qüestionari en què s’indicaran les empreses o els sectors que estan interessats a contactar, especificant què poden oferir i què estan buscant. Un cop rebuts els qüestionaris, el sistema i l’organització encreuaran les dades per establir les agendes de les trobades als diferents municipis que han decidit participar-hi.

FACILITAR ELS CONTACTES

Una setmana abans de cada trobada es comunicaran per internet les entrevistes pendents als empresaris interessats. Els avantatges seran que no s’hauran de moure gaire lluny per ampliar la seva xarxa de contactes. Pels organitzadors, és important que els empresaris que sovint estan aïllats a la seva empresa tinguin l’oportunitat de trobar nous clients i proveïdors i sobretot de confiança, ja que en definitiva són veïns. S’estima que cadascú farà entre cinc i set entrevistes. L’organització de la iniciativa espera la participació d’aproximadament 300 empreses, professionals i negocis en l’àmbit comarcal.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A les xarxes de viatges "protocolaris" ´és on millor funciona Malgrat.