Llegeixo als diaris que la Generalitat ha acordat concedir a l’ajuntament de Malgrat una subvenció de 3,9 milions d’euros per rehabilitar el barri del Castell. El cost total de la rehabilitació està xifrat en 7,8 milions d’euros, el que significa que la subvenció de la Generalitat cobreix el 50 % del cost total.
Aquest és, per ara, el resultat de la gestió començada amb el Taller de Barri. Aquest Taller de Barri tenia com a objectiu deliberar sobre les principals mancances i els aspectes positius de la zona del projecte, que comprèn el barri del Castell i part del barri de la Verneda. Aquest procés de participació s’emmarcava dins el projecte d’intervenció “integral” al barri, presentat pel consistori a la convocatòria de la Generalitat de subvencions, coneguda com a "Llei de Barris". Es va desenvolupar durant el mes de febrer, amb la participació ciutadana.
L’objectiu d’aquest Taller de Barri era de millorar la mobilitat, la cohesió social, la qualitat de vida i la integració d’aquest veïnat. La filosofia era que aquesta millora es pogués construir amb l’aportació dels veïns. En aquest sentit, el Taller de Barri estava pensat per deliberar sobre les principals mancances i els aspectes positius des del punt de vista dels veïns,així com les actuacions que s’hi podrien fer per millorar-lo.
La qualitat d’aquesta participació va ser molt criticada al seu moment. No hi ha cap dubte que un procés de participació ciutadana de qualitat a un projecte d’aquest tipus no és gens senzilla d’aconseguir, tant per la falta de preparació dels organitzadors (en aquest cas l’ajuntament) com per la falta d’entrenament de la ciutadania en general a aquest tipus de processos participatius. L’ajuntament, amb bon criteri, es va fer aconsellar per la Diputació i per una empresa especialitzada (GMG Gestió i Participació). Aquests consells han estat “políticament correctes”, i el primer objectiu s’ha assolit: obtenir la subvenció.
Continuo llegint el diari: “El barri del Castell va sorgir de l’onada d’immigració dels anys cinquanta. Es una zona empobrida urbanísticament, amb carrers de molt pendent i cases construïdes amb materials de poca qualitat i sense cap mena de criteri unitari, sovint fetes pels mateixos propietaris. Alhora, és un espai on es concentren els immigrats i on la falta d’equipaments públics és notòria. El projecte, de 7,8 milions, inclou un centre cívic i la instal•lació d’un ascensor per millorar-ne la connexió”.
La Llei de Barris preveu que els projectes escollits s’executin en 4 anys com a màxim.
En resum, una molt bona notícia per Malgrat. La primera etapa s’ha resolt molt satisfactòriament. En felicitem l’ajuntament, principalment a la senyora alcaldessa, que ha estat qui ha portat el projecte des de fa uns quants anys.
Però ara ve el més difícil: aconseguir la resta del finançament i, sobretot, realitzar el projecte. No serà gens senzill, al contrari. Probablement sigui un dels projectes més complicats i difícils que l’ajuntament de Malgrat hagi emprès mai.
Esperem que el projecte es desenvolupi de la millor manera possible. Temps tindrem d’anar comentant-lo. Ara és el moment de les felicitacions per l’èxit d’aquesta primera etapa i de desitjar els millors encerts als que seran els encarregats de fer les etapes següents.
9 comentaris:
Ja veurem el que pagaran els propietaris.
Ja veurem el que pagaran els propietaris.
Yo visc al castell i no li e demanat res a ningu, es mes, aqui ningu li a demanat res al ajuntament, ja estem bé com estem, els 8 kilos que els enviin a Africa que fan mes falta.
Anònim 7:36, Dinamització moderna de l'economia és com s'anomena el fenomen. 8 kilos l'Estat, 8 els veïns i unes plusvàlues bancaries d'altres 8 kilos, més imprevistos, IVA's i d'altres imponderables, fan 32 kilets de l'ala i mirà tu el pasteleig que se'n deriva i la "vidilla" que alguns es podran permetre. És el que té haver acabat la modernitat i iniciat la postmodernitat alelats de goig per viure-la.
espero que l'ajuntament no es desanimi amb comentaris com els vostres,es llastimos! sort teniu que fan el que creuen que han de fer. jo els dic: anims i força!
Es impressionant veure la gent com vol quedar-se en un barri poc accessible, on la gent té dificultat per accedir al centre (minusvàlids), amb menys entitats en el poble, on menys comerços té, amb menys població jove, amb carència d'ordenament urbanístic, serveis municipals i amb un alt grau de conformisme amb una part petita de la seva població, on la resta si que demana la participació de les administracions en el seu canvi. Cal realment quedar-se com estem amb aquest barri, ho hem de canviar?
Que ho pagarà tot l'ajuntament o la gent d'escassos recursos que hi viu?, Nosokomio tu pots dir-ho clarament i amb coneixement, va, informa, informa. De quants minusvàlids estem parlant? Darrera dels teus raonaments només hi ha el tortell immobiliari i l'especulació salvatge que se'n deriva. Sou depredadors de solvència abastament contrastada i amb disfresse d'angelets.
job, ets un ingnorant i desgraciat, perque l'ignorancia fa desgraciat al qui la pateix.
6:48, Tens tota la raó, soc un ignorant enciclopèdic i en soc conscient del fet, d'altres no ho saben i així ens va a tots els malgratencs. Desgraciat també ho soc i aquest estat té nom i és el magnific ajuntament de Malgrat el causant d'aquesta desgràcia al haver convertit en el període de 20 anys un magnífic i tranquil poble del Maresme en un caos constant i model d'explotació salvatge de recursos i del medi amb l'únic afany de requalificar sous, terrenys, treballs familiars i d'altres privilegis d'una clase política inepte, inoperant, prepotent, inútil i xulesca.
M'explico prou o cal ampliació detallada del fenòmen?
Publica un comentari a l'entrada