dissabte, de febrer 23, 2008

El riu Tordera, protegit?


Ja he dit alguna vegada que hi ha un blog sobre la Tordera que és, almenys per mi, d’una gran qualitat. Hi podem descobrir el reguitzell insospitat de criatures que poblen les ribes de la Tordera, i que ens fan comprendre la necessitat de preservar-les, cosa que no sempre passa. En reprodueixo un escrit recentment publicat, que no es refereix a Malgrat, sinó a Maçanet, però que ens podria arribar a nosaltres també. Haurem de tenir els ulls oberts.

Que es perd una mica més de bosc de ribera?... I què?

Que s’omple de terres i runes la riba?... I què?

Que es perd un talús del riu Tordera?... I què?

Que la manca de talussos limita la nidificació de blauets?... I què?

Que el riu Tordera pertany a la XN2000?... I què?

Que s’estreny el Torrent de les Portes Negres de Maçanet?... I què?

Que això és just el contrari del que es diu que s’ha de fer?... I què?

Que s’estreny una mica més el riu Tordera?... I què?

Que és just el contrari d’una de les prioritats d’actuacions de l’ACA?... I què?

Que no és la primera vegada que passa a la mateixa finca?... I què?

Que aquest tram és on es troba la millor població de tortugues autòctones (i protegides) del riu?... I què?

... I què?

Per guanyar uns metres de terreny? Per treure’s de sobre unes runes? Per plantar més pinaster? Per què?... ni idea, però aquí ho tenim.

Sobre el tram final del Torrent de les Portes Negres i sobre el riu Tordera al seu pas per Maçanet de la Selva, camions de terres i runes que envaeixen espai “protegit” i hàbitat amb fauna “prioritària”... Apa! Con dos c...!!!

És en casos així on es demostra el valor de les paraules i bones intencions d’alguns Departaments... i quan parlen d’acords de custòdia i subvencions per restaurar les ribes del riu jo em pregunto... Quants diners ens costarà?... I evitar el contrari?...

I no és la primera vegada...

1 comentari:

MALGRATOT ha dit...

El més sorprenent d'aquest brillant article de Javier Romera, és tal com ell manifesta la impassibilitat dels responsables de tenir cura de la preservació del territori: Ajuntaments, Diputacions, Conselleries i per sobre de tots ells, l'ACA que s'omple la boca de participació ciutadana en forma de Consells de la Tordera mentre fa veure que no veu tots aquests disbarats que al llarg de tota la conca s'estan perpetrant amb la total impunitat dels responsables i administracions.
Son agressions a l'engròs a la natura i pel que podem veure no son constituents de delicte ecològic. Quina barra que tenen!