dilluns, de febrer 18, 2008

Les actes secretes

Des de fa anys, les minutes de les actes del ple del nostre Magnífic Ajuntament es publiquen religiosament al portal web de la Casa Gran. He aplaudit aquest esforç informatiu, que només pot afavorir la participació política del poble, i que és una eina democratitzadora important.

Aquesta tradició, però, s’ha trencat recentment. Les actes de la reunió extraordinària del 4 de setembre proppassat, on es va discutir la moció presentada pels grups polítics municipals d’ICV-EUiA, ERC i CiU relativa a la suspensió de l’execució de les obres de canalització de la riera de Palafolls en el tram comprès entre el carrer Riera i el pont del carrer Passada, no ha estat publicada. Tampoc ho han estat la de la reunió ordinària de dos dies més tard, del 6 de setembre, ni la del mes d’octubre.

L’acta de la reunió ordinària del mes de gener, la famosa reunió del ple on el PSC i el PP varen aprovar la darrera resolució sobre la riera, tampoc ha estat publicada a la web de l’Ajuntament.

Segurament es tracta d’un oblit. Potser és que els assumptes tractats eren secrets. No ho sé. I diria més, no m’importa ni gaire ni gens. Però si que em preocupa el fet que quan hi ha reunions del ple de l’Ajuntament una mica mogudetes, algú prengui la iniciativa de fer-ne fonedisses les actes per l’opinió pública.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Podría esser que la dona de fer feines (neteja) hagués transpaperat les actes mentres feia la neteja del despatx d'una servidora? Per cert, les mandarines molt bones.

MALGRATOT ha dit...

Les despeses imprevistes derivades del tema de l'arbreda en Puignou no les ha comptabilitzat per que ara aquest senyor es dedica a empaitar tautologies que li passen per davant i son més importants que les finances municipals tal i com ens va demostrar en l'últim ple. També pot ser que aquesta despesa sigui secret d'estat municipal pel vergonyant estil emprat en llençar diner públic.

Anònim ha dit...

Un oblit puc donar fe que no és, perquè al demanar un certificat de l'acta del ple vaig fer notar als serveis corresponents que no podia obtenir una còpia al no estar penjada l'acta a la web. Ara per qualsevol còpia d'aquestes actes hem d'anar a Secretaria. Ja ho saben que no està posada a la web, però així de progresistes i "demòcrates".

Neus Serra